Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Laxbutiken framtidssäkrar med ny kylanläggning från oss på Ahlsell

2022-06-02

Färsk, kallrökt, gravad och varmrökt lax. Dillkokt, rimmad eller inlagd. Säg den lax som inte finns hos Laxbutiken i Heberg där lax, matglädje och mathantverk är huvudingredienserna. Nu byter Francks kylindustri ut kylanläggningen för att säkerställa ett sortiment som alltid håller högsta kvalitet.

Strax söder om Falkenberg, alldeles intill E6:an, hittar du Sveriges, om inte världens största sortiment av laxrätter. Här finns förutom en restaurang, även en delikatessbutik med en uppsjö av goda anrättningar som du kan ta med dig hem om du har vägarna förbi. Verksamheten startades av familjen Lagnell i slutet av 1970-talet. Med en egen fiskodling kunde man förutom att exportera lax till Europa också öppna en liten laxbutik med dagliga leveranser av färsk fisk.

Säker drift, god funktion och låg miljöpåverkan

Under våren har Jan Torbjörnsson från Francks Kylindustri i Halmstad varit på plats för att byta ut anläggningen som han köpte från oss på Ahlsell och var med och installerade hos Laxbutiken för 13 år sedan. På den tiden drev Jan företaget Kyl & Värmepumpservice i Halmstad AB som sedan november 2021 är en del av Francks Kylindustri. Med på tåget även denna gång är Lars Malmqvist som är specialistsäljare Kyl på Ahlsell.

– Tiden går fort och mycket har hänt både när det kommer till Laxbutikens verksamhet och utvecklingen av kylanläggningar. Tillsammans med Ahlsell har vi hittat en ny, uppdaterad lösning som uppfyller Laxbutikens höga krav på säker drift, god funktion och låg miljöpåverkan, säger Jan.

Köldmedium med lågt GWP

Den här gången har Jan och hans medarbetare installerat tre nya Alvin vätskekylaggregat från Ahlsell med R454C köldmedium. Det är ett så kallat icke-ODP köldmedium med lågt GWP (148). Genom att sätta in tre aggregat i stället för ett uppnås en säkrare drift med redundans i systemet vars uppgift är garantera rätt temperatur i kyldiskar, kylrum och nedkylningsskåp.

– Fisk är ett temperaturkänsligt livsmedel vilket ställer höga krav på kylanläggningen. Att sätta in fler aggregat som jobbar oberoende av varandra är ett gammalt beprövat knep för att skapa ett driftsäkert system. Det nya är valet av köldmedium där vi ville framtidssäkra anläggningen genom att komma ner i ett lågt GWP och göra det möjligt att köra den på andra, framtida köldmedier, säger Lars.

Optimala lösningar skräddarsydda för varje kund

Installationen av den nya kylanläggningen har genomförts etappvis där alla rör dragits fram och sedan kopplats in efter hand. Det har gjort att den ordinarie verksamheten i Laxbutiken har kunnat rulla på som vanligt under arbetets gång.

– Fördelen med att samarbeta med Ahlsell är främst specialistsäljarnas höga kompetens. Det är en förutsättning för att vi ska kunna diskutera kring olika alternativ och ta fram optimala lösningar skräddarsydda för varje kund. Dessutom är det förstås väldigt bekvämt att kunna beställa hela systemet med allt vad det innebär av maskiner, pumpar och rör från en och samma leverantör. Det sparar väldigt mycket tid, avslutar Jan.

 

Mer om hur vi kan hjälpa till med klimatsmarta kyllösningar

Kyl Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript