Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Högt säkerhetstänk hos UE Snickeri & Bygg i Lindbacken

2021-04-26

Strax utanför Uppsala växer den trivsamma stadsdelen Lindbacken fram med en perfekt mix av småhus, radhus och flerbostadshus. Här har UE Snickeri & Bygg varit på plats sedan de första tomterna kom ut till försäljning för åtta år sedan och har hunnit uppföra närmare 50 Eksjöhus med totalentreprenad i området. Företaget har haft hjälp av oss på Ahlsell när det kommer till åtgärder som säkerställer arbetet och arbetsmiljön ute på byggarbetsplatserna.

Vi hälsar på Ulf Eriksson och hans medarbetare på UE Snickeri & Bygg i Lindbacken en fredagsförmiddag i mitten av mars. Så här års är vädret allt annat än pålitligt och just i dag växlar det mellan strålande sol och ymnigt snöfall. Stommen till huset anlände från fabriken i Eksjö i onsdags. Tack vare välplanerade leveranser och duktigt yrkesfolk var väggar och tak på plats redan första dagen. Nu pågår både invändigt och utvändigt arbete på huset som ska stå klart för inflyttning till hösten.

Majoriteten av produkterna kommer från Ahlsell

Tillsammans med sina tre medarbetare och underleverantörer reser Ulf stommen och färdigställer huset med allt vad det innebär av snickeri-, el-, VVS-, kakel- och målningsarbeten. 
 
– Jag uppskattar att cirka 80 procent av vår verksamhet är just totalentreprenader för Eksjöhus. Sedan blir det lite annat också i form av tillbyggnader och Attefallshus. Det byggs mycket just nu vilket gjort att efterfrågan på våra tjänster har exploderat. 
 
Majoriteten av de produkter som behövs i UE Snickeri & Byggs verksamhet kommer från Ahlsell – från spik och skruv till verktyg och maskiner liksom personligt skydd och kläder. Ulf har varit trogen kund ända sedan han startade företaget 1998. Mest uppskattar han det breda produktutbudet och säljarnas kompetens inom olika områden.

Nödvändiga investeringar för att säkerställa arbetet

Ulf Eriksson värdesätter att ha Ahlsell i ryggen. Som många av sina kollegor i branschen menar han att färre leverantörer minskar administrationen, förenklar vardagen och ger honom tid över till att fokusera på det han är bäst på. Dessutom uppskattar han Ahlsells expertis inom olika områden. UE Snickeri & Bygg har haft god hjälp av Ahlsell när det kommer till åtgärder som säkerställer att arbetet ute på byggarbetsplatserna uppfyller reglerna och kan utföras så riskfritt som möjligt.   
 
Kraven kring exempelvis fallskydd är stenhårda och fallrisken vid allt arbete på över två meters höjd behöver förebyggas med någon form av fallskydd.  Husen som byggs kläs därför in med en fast monterad byggställning och kompletteras med fallskydd på taken. Dessutom har man investerat i en ordentlig byggtrappa som sätts upp mellan våningsplanen under byggtiden liksom ett väggstöd som håller de tunga ytterväggarna på plats. 
 
– Ahlsells kompetens kring just hälsa och säkerhet är väldigt värdefull. Jag har köpt byggställningen genom dem och när regelverket kring fallskydd på taken förändrades för några år sedan fick jag hjälp att hitta rätt takskydd. Det har varit kostsamma, men nödvändiga investeringar för att inte riskera min eller mina medarbetares hälsa och säkerhet, säger Ulf Eriksson.

Säkerhetsutrustning och kurser säkerställer rätt kunskap

Säkerhetsutrustning i all ära, men den gör inte så stor nytta om den inte används på rätt sätt. Därför krävs det att alla vet vad som gäller och har den kompetens som krävs.
 
– Utöver att använda rätt skyddsutrustning måste vi kunna agera för att förebygga risker och minimera konsekvenserna vid fall. Att kurser i exempelvis fallskydd och ställningsbyggnad erbjuds via aktörer som Ahlsell är därför väldigt bra, säger Ulf Eriksson.
 
UE Snickeri & Bygg har även som rutin att alltid ha med sig en låda fylld med personligt skydd med sig till sina byggarbetsplatser. Tanken är att hörselproppar, handskar skyddsglasögon och första hjälpen-material alltid ska finnas nära till hands.

Ahlsell underlättar vardagen

Även om det mesta av byggmaterialet är inkluderat i husleveransen från Eksjöhus krävs det stora mängder skruv och spik för att få allting på plats. Ulf Eriksson handlar ofta stora partier vilket krävs då det bland annat går åt upp till 12 000 gipsskruv per hus. Verktyg och maskiner kommer också från Ahlsell liksom fläktar och avfuktare. Dessutom köper han personligt skydd och arbetskläder som via tjänsten ”Tryckt och klart” profileras med företagets logotyp. 
 
– Ahlsells webbutik är bra, men jag tillhör dem som helst handlar i den fysiska butiken. Jag gillar den personliga kontakten med säljarna som har koll på nyheter, rabatter och vad som är på gång. Trots att Ahlsell är en stor aktör värnar de om oss småbyggare och gör sitt bästa för att underlätta vår vardag.
 
 

Mer om hur vi kan hjälpa dig till en tryggare arbetsmiljö

 

Bygg Tjänster Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript