Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

GBJ Bygg har fastnat för betongdatorn Celsicom Easy Connect

2021-09-22

Vår kund GBJ Bygg är mitt uppe i ny- och ombyggnaden av Lammhults skola i Småland. I projektet har man haft stor nytta av betongdatorn Celsicom Easy Connect för både betongtemperaturmätning och hållfasthetsberäkningar. Det är en av marknadens mest flexibla, användarvänliga och prisvärda betongdatorer som bidrar till att skapa effektivitet i byggprocessen.

På bilden ovan: Patrik Wiklund, platschef på GJB Bygg.
 
I småländska Lammhult, strax norr om Växjö, pågår just nu arbetet med ny- och ombyggnation av ortens förskola, skola, sporthall och bibliotek. Första etappen ska vara klar i oktober 2022 och Lammhults skola beräknas stå helt klar senvåren 2024. Det är ett omfattande projekt med en byggtid på 47 månader och en kontraktssumma på 270 miljoner. GBJ Bygg ansvarar för totalentreprenaden som bland annat omfattat 2 000 kubikmeter gjutning. 

Betongdator som snabbt betalar av sig 

GBJ Bygg har tidigare erfarenhet av att använda betongdator i sina projekt, men den modell som då använts har varit kopplad till puckar som gjutits in i betongen.
 
– Nackdelen är att puckarna kostar runt tusenlappen och bara kan användas en gång. Dessutom måste de läsas av på plats under en viss tid. Med Celsicom Easy Connect ansluter vi i stället två mätkablar till datorn som gjuts in i betongen. Det är väldigt enkelt och mycket billigare vilket gör att betongdatorn snabbt betalar av sig, berättar Patrik Wiklund, platschef på GJB Bygg.
 

Alla mätvärden i mobilen, surfplattan eller datorn 

Den data som genereras från betongen skickas kontinuerligt till molntjänsten Celsiview. Patrik Wiklund och hans medarbetare kan sedan när som helst få upp och se alla mätvärden och kurvor i mobilen, surfplattan eller datorn. När det inställda gränsvärdet överskrids skickas ett larm via mejl eller SMS. Molntjänsten öppnar även upp för val av betongrecept. Då får man en beräkning av hållfastheten och kan planera när formarna ska rivas vilket skapar effektivitet i byggprocessen. 
 
– Den största fördelen med betongdatorn är att vi kan följa arbetet på distans och inte behöver befinna oss ute på byggplatsen. Det räcker med att ha tillgång till en mobil, surfplatta eller dator med internetuppkoppling för att se hur arbetet fortskrider. Vi ser i realtid när vi fått rätt hållfasthet för konstruktionen och kan riva formen. Mätkabeln köper vi på en 100-metersrulle som räcker väldigt länge, fortsätter Patrik Wiklund.

Celsicom Easy Connect - en riktigt bra betongdator till ett attraktivt pris

Intresset för Celsicom Easy Connect har varit stort bland våra kunder och responsen har varit positiv på de betongdatorer som levererats. Alexander Silverlund, försäljningschef inom Betongkomplement, menar att det är roligt att kunna erbjuda kunderna en riktigt bra och användarvänlig produkt till ett attraktivt pris.
 
– Just den här betongdatorn betalar sig väldigt snabbt och tillför ett mervärde då den skapar effektivitet i byggprocessen. Det gör den intressant även för dem som tidigare tyckt att en betongdator känts för kostsam och avancerad. 
 
Ryktet om betongdatorns förträfflighet har spridit sig inom GBJ Bygg där man fått upp ögonen för ny teknik och digitaliseringens möjligheter. När gjutningsarbetena vid Lammhults skola nu är avslutade har betongdatorn lånats ut och används i ett annat av företagets projekt. 
 
– När jag vill ha tillbaka den måste vi investera i fler. För har man väl börjat använda den här tekniken så är man helt klart fast, säger Patrik Wiklund.
 
 

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med betonglösningar

Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript