Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

En ny, smart lösning för enkel och säker vattentätning

2021-03-04

I takt med att metoderna inom formsättning förändras är vi på Ahlsell med och utvecklar de nya ändamålsenliga produkter som krävs. Ett bra exempel är Stopper Screw – en ny skruvad innertätning för bland annat koniska formstagshål som enkelt monteras med en vanlig batteridriven skruvdragare.

Stopper Screw är en ny produkt som vi tagit fram i nära samarbete med det tyska företaget Mastertec som tillverkar specialartiklar för betongkonstruktioner. Bakgrunden är behovet av tätning av de koniska formstagshål som uppstår vid formsättning och gjutning av väggar där återanvändbara formstag används. Efter en åtta månader lång testperiod kom vi fram till den modell som patenterats av Mastertec och nu finns i vårt sortiment.

- Vi är lyhörda för våra kunders önskemål och gör vårt bästa för att förverkliga dem. Med Stopper Screw kan vi erbjuda en tätplugg för säker vattentätning som är enkel att montera i alla väder och inte kräver några specialverktyg, säger Rickard Lenell, produktchef inom Betongkomplement på Ahlsell.

Stopper Screw är enkel att montera, demontera och återmontera

En av största fördelarna med Stopper Screw är just det enkla montaget. Tätpluggen sätts bara in i hålet och dras sedan åt med en vanlig batteridriven skruvdragare. Längst ut på tätpluggen sitter en klo som greppar tag och förhindrar rotation i det koniska hålet. När tätpluggen dras åt expanderar gummit mot betongen och håller på så sätt tätt mot inträngande vatten och gas. Har man satt tätpluggen i ett hål där den inte ska vara så är den enkel att demontera. Man reverserar bara skruvdragaren och kan då dra ut den och återmontera på annan plats.

Stopper Screw kommer i flera dimensioner och i de två varianterna "Invändig" och "Utvändig" där den invändiga kan försänkas helt i hålet och den utvändiga har en topp som går utanför hålets kanter och inte kan försänkas. Eftersom tätpluggen är tillverkad i rostfritt stål har den hög kemikalieresistens och kan användas i alla projekt, stora som små, där man behöver täta hål under mark för att hindra vatten att komma in. Den löser problemet snabbt, enkelt och kostnadseffektivt då den ligger lägre i pris än liknande produkter för mekanisk tätning.

- Stopper Screw har fått ett positivt mottagande av våra kunder. Försäljningen börjar ta fart och vi märker att efterfrågan på andra, mer traditionella produkter minskat, säger Rickard Lenell.

Fördelar med Stopper Screw

  • Enkelt montage
  • Tätar mot radon
  • Brandtestad
  • Testad för utvändigt vattentryck upp till 8 bar
  • Snygg finish i rostfritt stål
  • Lagerförs i flera olika storlekar

 

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med betonglösningar

Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript