Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Flexibilitet och leveranssäkerhet när Fyrklövern tar form

2022-06-02

Under rubriken Program Fyrklövern uppförs just nu Vestia Construction Group fem nya förskolor i Göteborg. Det är ett projekt som genomsyras av stor medvetenhet och där vårt erbjudande kring samfrakt bidrar till att minska antalet transporter och därmed också miljöpåverkan.

De två förskolorna Kanngjutaregatan och Rörmyren är redan färdigställda och verksamheten är i full gång. I skrivande stund har byggnationen av den femte och sista förskolan, Långströmsgatan, precis påbörjats. Vid förskolorna Ostindiegatan och Kullegatan sker komplettering av stommen och de ska stå färdiga vintern 2023.

– Det är en stor fördel att alla förskolorna ser likadana ut. De utmaningar vi har hanterat under bygget av de första kan vi förebygga vid uppförandet av de slutgiltiga. Projektet har fortlöpt enligt plan och snart står alla förskolor på plats, säger Laura Stridh, platschef hos Vestia.

Cirkulärt tänk och återbruk

Ytterligare en fördel med parallellt byggande av exakt likadana byggnader är att inköp till de sista tre förskolorna har kunnat ske samtidigt. Genom hela bygget har det cirkulära tänket funnits med, där nödvändig rivning av gamla byggnader har analyserats för att se vad som kunnat återbrukas och användas i andra sammanhang.

– Det är en medvetenhet som genomsyrar hela Vestia som företag. Där har även samfrakten av Ahlsell material passat väl in i vår helhet, där vi minskat på antalet transporter och därigenom vår miljöpåverkan, säger Laura.

Viktigt med välfungerande logistik

Till Program Fyrklövern har vi på Ahlsell levererat järnartiklar som infästning, verktyg, PSU med mera, beslag och sakvaror samt takpapp. Betongkomplementen kommer också från oss på Ahlsell, även om det köpts in av underentreprenörer till Vestia.

– Ahlsell har en bra hemsida där allt är lätt att hitta och webbutiken är väldigt bra med ett brett sortiment. Att vi även har en egen inlogg med våra egna, redan förhandlade, priser är också väldigt positivt. En annan styrka är flexibiliteten från Ahlsells sida. Vår kontakt Sammi Backler är alltid anträffbar och jag känner att jag alltid får hjälp om jag behöver. Jag litar på leveranserna och vet att logistiken fungerar, säger Laura.

Ett samarbete som växer

Just logistiken har varit en utmaning, då tomterna där förskolorna byggs är väldigt små och inte ger plats för lagring av material.

– Där har lyhördheten från Sammi och Ahlsell betytt mycket för oss. Vi har kunnat ringa och be dem hålla på leveransen ytterligare en dag, så vi har kunnat jobba undan det som redan funnits på plats, fortsätter Laura.

Sammi Backler arbetar som utesäljare på Ahlsell och håller med om att det finns en bra dialog mellan honom och Laura.

– Det är alltid roligt när ett samarbete kan fortgå under en längre tid och vi får möta flera olika projekt och utvecklas tillsammans med kunden.

Framöver ser de båda fram mot ett fortsatt samarbete som förhoppningsvis även kommer att utökas.

– Vi har precis ingått ett avtal om arbetskläder och med tanke på Ahlsells sortiment så kommer det säkert tillkomma nya områden som vi tar del av. Vi har ett ärligt samarbete där vi hjälps åt och så hoppas jag att det kommer att fortsätta, säger Laura.

 

Mer om hur vi kan hjälpa dig som jobbar med byggprojekt

Bygg Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript