Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Arbetsmiljön i fokus när Period Pack uppgraderar sitt lager

2022-12-05

Företaget Period Pack drivs av de två entreprenörerna Amanda Mattsson och Lova Svensson utifrån visionen att mensskydd på toaletter ska vara lika självklart som toalettpapper och tvål. Från Ahlsells sida är vi inte bara glada över att kunna erbjuda Period Packs smarta koncept på våra kundtoaletter. Vi har även haft förmånen att hjälpa Amanda och Lova att utforma en funktionell och ergonomisk arbetsplats som gör deras vardag mer trivsam och hållbar.

Det är full fart hos Period Pack i Örebro. Företaget startade som ett UF-företag (Ung Företagsamhet) i början av 2018 när Lova Svensson och Amanda Mattson fortfarande gick på gymnasiet. I dag är Period Pack ledande i Sverige när det kommer till behållare för mensskydd och Amanda och Lova siktar högre än så. Deras mål är att behållarna ska bli en standard på toaletter runt om i hela Europa.

Sedan drygt ett år tillbaka huserar Period Pack i en lagerlokal med tillhörande kontor i ett industriområde strax utanför Örebro. Två säljare har anställts och fler är på ingång. När det är som mest att göra hjälper ett antal timanställda medarbetare till med paketering av de uppemot 200 behållare som varje månad lämnar lagret.

Förslag på en bättre och mer genomtänkt arbetsmiljö

När Ahlsell inledde ett samarbete med Period Pack i slutet av 2021, fick Peter Wennström, försäljningschef Arbetsplats på Ahlsell, syn på ett inlägg på Linkedin där Amanda och Lova satt på golvet och packade ordrar. Peter konstaterade att det fanns en hel del att önska kring hur deras arbetsplats var utformad. Han kontaktade därför Amanda och Lova för att höra om de var intresserade av att höra hur Ahlsell skulle kunna hjälpa dem att skapa en bättre och mer genomtänkt arbetsmiljö.

- Som unga entreprenörer med ett nystartat och expansivt företag är lagerinredning kanske inte det första man väljer att lägga tid och pengar på, även om det är viktigt. Därför ville jag visa Amanda och Lova att det varken behöver vara svårt eller dyrt att skapa en genomtänkt och välfungerande arbetsplats. Det är ju själva grundförutsättningen för att man ska kunna jobba effektivt utan att kroppen tar stryk.

Peter besökte Period Pack i Örebro för att ta ett helhetsgrepp kring hur Amanda och Lovas arbetsplats skulle utformas. Tillsammans diskuterade de företagets behov innan han gick vidare för att ta fram ett skräddarsytt förslag på inredning.

- Så här i efterhand kan vi konstatera hur fel vi tänkte när vi inte prioriterade oss själva och vår egen arbetsmiljö. Utan överdrift så jobbade vi i ett kaos med grejer överallt. Stundtals var det så fullt på lagret att vi inte kunde ta oss fram vilket verkligen inte var särskilt effektivt, säger Amanda och Lova.

Mindre stress och bättre stämning

Tack vare rejäla förvaringshyllor och backar har värdefull golvyta kunnat frigöras. Höj- och sänkbara bord, ett packbord och en packstation med wellpapp har öppnat upp för ordentliga och funktionella arbetsytor. En smidig plattformsvagn underlättar numera transporterna på lagret, ergonomiska stolar är på plats liksom en arbetsplatsmatta som avlastar rygg och knän när medarbetarna står och jobbar.

Amanda och Lova använde sig även av Ahlsells monteringstjänst som innebär att de fick alla produkter inburna, monterade och utplacerade på rätt plats. Det är en smidig helhetslösning som underlättar för kunden som inte behöver avbryta sin ordinarie verksamhet för att montera själv. I tjänsten ingår även bortforsling av allt skräp och emballage som blir över när alla kartonger och paket är tömda.

- Med Peters experthjälp har vi kunnat uppgradera vår arbetsplats till en rimlig kostnad och fått en inredning som är funktionell, ergonomisk och slitstark. Den kommer helt klart att få hänga med på vår resa och byggas på i takt med att företaget växer. Nu har vi ett bra flöde på lagret och en inredning som gör jobbet enklare, både för oss och våra medarbetare. Att ha ordning och reda bidrar dessutom till mindre stress och en bättre stämning, avslutar Amanda och Lova.

 

Läs mer om hur vi jobbar med inkludering, arbetsmiljö och hållbarhet

Nyheter Hållbarhet Industri Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript