Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Djurstall

Djurstallet ska vara en trygg plats både för människor och djur. Du som lantbrukare ska aldrig behöva välja mellan smidig inredning eller din och djurens säkerhet. Här har vi samlat produkterna som gör djurstallet säkert och ger lugn och ro i vardagen.

Håll koll på dina trådlösa enheter med centralapparat!

Som grund för ett tryggt djurstall rekommenderar vi att montera en centralapparat med tillhörande manöverpanel. Den innehåller en transceiver med räckvidd på 700 meter som sänder och tar emot radiosingaler från trådlösa enheter. Central apparaten har 8 olika larmområden vilket betyder att du kan ha tillslaget larm i vissa byggnader och frånslaget i andra, upp till max 8 områden/byggnader. Den är av typen hybrid vilket innebär att den kan anslutas till både trådlösa och trådbundna enheter. Väljer du att ansluta en larmsändare som får tillgång till internet via en Switch/Router, så kan systemet även styras via app.

Linjedetektorer med "osynliga strålar"

För att skalskydda djurstallet kan du montera linjedetektorer som med "osynliga strålar" bildar en barriär längs stallets sidor och klarar av en längd på max 100 meter. Linjedetektorer finns bara som trådbundna enheter vilket innebär att de måste ha en larmkabel från centralapparaten för att fungera. Behövs det ytterligare övervakning i djurstallet kan du med fördel använda trådlösa enheter. Då är det viktigt att tänka på miljön vid placering, till exempel förekomsten av ammoniak i svinstallar.

Använd batteridrivna dörrlås

Du kan också montera ett batteridrivet dörrlås på dörrbladet. Då kan dörren öppnas på flera olika sätt som exempelvis med nyckel, kod eller tag. Det finns även modeller där du kan öppna dörren med hjälp av fingeravläsning.

3 tips för att skapa trygghet i djurstallet

  • Montera en centralapparat med tillhörande manöverpanel som kan sända och ta emot radiosignaler från dina trådlösa enheter.
  • Montera linjedetektorer som med "osynliga strålar" bildar en barriär längs stallets sidor.
  • Montera ett batteridrivet dörrlås på dörrbladet så att dörren kan öppnas på flera olika sätt.

 

 


Produkterna vi rekommenderar för djurstall


Fler trygghetstips för gården

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript