Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi levererar ventilationsmaterial till Kirunas nya landmärke

2020-11-30

Kirunas nya centrumkärna får snart ett spektakulärt tillskott i form av ett nytt hotell. Ambra Ventilation ansvarar för luftbehandlingsinstallationerna i det nya hotellet och vi på Ahlsell står för de långväga leveranserna av material till det spännande stadsbyggnadsprojektet norr om Polcirkeln.

I Kiruna genomförs just nu en stadsomvandling där en ny stadskärna byggs upp cirka tre kilometer från nuvarande centrum. Bakgrunden är att järnmalmsbrytning, som är basen i Kirunas näringsliv, behöver ske på områden som skulle skada den befintliga stadskärnan. 
 
I den nya stadskärnan uppför Skanska ett nytt, spektakulärt hotell som kommer att ägas av LKAB och drivas av Scandic. Hotellet kommer att innehålla 231 rum, konferensutrymmen, restaurang med bankettsal, gym, relax och en skybar högst upp. Arkitekturen är inspirerad av Kebnekaise och byggnaden får både en mjuk och en taggig sida, precis som Sveriges högsta berg. 

Begränsat utrymme kräver välfungerande logistik

Ambra Ventilation ansvarar för luftbehandlingsinstallationerna i det nya hotellet. Företaget har kontor i Skellefteå, Piteå och Luleå och är regionens största ventilationsföretag med en lång historia som sträcker sig över 30 år tillbaka. Samarbetet med oss på Ahlsell inleddes för 1 ½ år sedan och nu ligger fokus på att hitta ett bra flöde i leveranserna. Precis som i de flesta projekt finns det ont om lagringsutrymme på byggplatsen vilket gör att Ambra efterfrågar leveranser i takt med att materialet behövs i produktionen. 
 
- Vi har goda erfarenheter av Ahlsell sedan tidigare och uppskattar deras kompetens, breda produktutbud och erbjudande kring logistik. Det är ett stort och spännande projekt som kommer att kräva regelbundna leveranser under hela nästa år. Just nu är vi inne i en inkörningsperiod där vi arbetar för att tillsammans hitta ett bra system för leveranserna, säger Marcus Bergwall, projektledare på Ambra Ventilation.

Genomtänkta leveranser sparar körsträcka, kostnader och miljö

Ambra Ventilation köper främst spirorör och upphängningsmaterial till kanalsystemet. Det handlar både om fabriksleveranser direkt från FläktGroup och leveranser från Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg. 
 
- En av våra styrkor är att vi har ett nära samarbete med våra leverantörer där vi hjälps åt för att hitta optimala lösningar för våra kunder, både när det gäller produkter och leveranser, säger Ulrik Boström, försäljningschef division Klimat på Ahlsell.
 
Ulrik märker att miljö och hållbarhet blir en allt viktigare del i diskussionen med kunderna som uppskattar att Ahlsell lastar varje lastbil effektivt för att spara körsträcka, kostnader och miljö. 
 
- Det är förstås extra viktigt i det här fallet, när det handlar om leveranser till ett stort projekt på en ort som ligger lite avsides. 
 
Det nya hotellet ska stå klart vid årsskiftet 2021/2022 och blir med sina 13 våningar Kirunas högsta byggnad med milsvid utsikt över fjällmassivet.
Ventilation Fastighet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript