Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Tillsammans med Assemblin matchar vi kraven för miljöcertifiering

2021-06-03

På Norra station i Hässleholm bygger NCC just nu Hus M4 som blir ett modernt och miljöcertifierat kontor, skräddarsytt för Skånetrafikens verksamhet. Projektet omfattar totalt 4 500 kvadratmeter och det nya kontoret beräknas stå klart i slutet av 2021. Ahlsell är involverat på flera plan och ansvarar bland annat för leveranserna av installationsmaterial till Assemblin som är VS-entreprenör i projektet.

Efter 20 år i samma fastighet har det blivit dags för Skånetrafiken att förbereda en flytt till nya moderna lokaler i Hus M4 som uppförs i anslutning till Norra station i Hässleholm. Det är NCC som bygger på uppdrag av det lokala utvecklingsbolaget HIBAB som ger näringslivet möjlighet att etablera sig och växa i kommunen. NCC har nyligen byggt en stor underhållsdepå för Skånetrafikens tåg i Hässleholm och fortsätter nu att bidra till den fortsatta utvecklingen i staden som på många sätt är en viktig knutpunkt i Öresundsregionen.

En trygghet att ha Ahlsell i ryggen

Assemblin är VS-entreprenör i projektet och ett av Sveriges ledande installationsföretag inom värme och sanitet. Ahlsell och Assemblin har en god relation som sträcker sig långt tillbaka i tiden, vilket underlättar för alla parter.

- Vid den här storleken av projekt vill jag lyfta fram samarbetet oss emellan som en viktig faktor för att allting ska fungera, säger Joel Nilsson, innesäljare VVS på Ahlsell.

Utöver sedvanligt installationsmaterial som toaletter, handfat och radiatorer, levererar Ahlsell även vattenburna konvektorer till installationerna i Hus M4.

Flera utmaningar i projektet

I dagsläget har Assemblin två medarbetare på plats i Hus M4. Som i många projekt handlar den stora utmaningen om begränsat med lagringsutrymmen på byggarbetsplatsen. Det ställer krav på en välfungerande logistik där materialet behöver levereras i takt med att det ska installeras.

- Leveranserna fungerar väldigt bra och i synnerhet de som kommer från Ahlsell. Gör vi en beställning på eftermiddagen så har vi materialet morgonen därpå. Att få rätt varor i rätt tid och till rätt plats, underlättar vår planering och gör att arbetet flyter på smidigt, fortsätter Mattias.

Att byggnaden ska certifieras för Miljöbyggnad Brons ställer höga krav på att allt som installeras i byggnaden redovisas och dokumenteras korrekt.

- Assemblins ambition att erbjuda marknadens bästa lösningar. Vi vet vad som krävs av installationerna för att kunna matcha kraven som ställs i olika miljöcertifieringar för byggnader. Här har vi även god hjälp av Ahlsell som har kännedom om nya produkter, material och metoder, säger Mattias.

 

För dig som gillade artikeln

VS Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript