Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ta vara på regnvattnet med ny, hållbar innovation

2021-04-01

Vad kan man egentligen göra som villaägare för att minska sin vattenförbrukning och bidra till en hållbar vattenanvändning? Svaret är att satsa på en regnvattentank från FANN och på så sätt få tillgång till naturens egen vattenkran. Det är en riktigt smart produkt som lanserades under våren 2020 och nu ingår i vårt utbud av hållbara innovationer.

Att använda jordens gemensamma resurser medför ett ansvar. En hållbar vattenanvändning tillhör en av de viktigaste miljöaspekterna och därför är de flesta av oss överens om att vi måste bli bättre på att ta tillvara på vårt vatten. Ett bra sätt är att inte låta regnvattnet rinna ut i dagvattensystemet, utan i stället ta vara på det i en nedgrävd regnvattentank. Då kan det enkelt användas till bevattning av trädgården.

Enkel installation, obefintligt underhåll och hög användarvänlighet

Under våren 2020 lanserade vår leverantör FANN två regnvattentankar med en volym på 3 000 respektive 4 000 liter. Tanken samlar upp regnvatten via ledningar från takavvattningen istället för att det rinner ut i dagvattnet. Det är en enkel installation med ett i princip obefintligt underhåll och med en hög användarvänlighet.

– Det här är ett fantastiskt bra sätt för en villaägare att använda naturens resurser på ett hållbart sätt och bidra till att minska åtgången på ett värdefullt livsmedel som ju dricksvatten är, säger Bengt Jacobsson, inköpschef inom VA på Ahlsell.

Regnvattentank med både filterkorg och pump

I tanken finns både Gardena®-pump och en filterkorg som fångar upp grövre partiklar i vattnet och under normala förhållanden bara behöver ses över en gång per år. Både filterkorg och pump nås via ett lock som ligger i marknivå. Trädgårdsslangen ansluts enkelt till en lättåtkomlig Gardena®-anslutning när trädgården ska vattnas, poolen fyllas eller bilen tvättas.

– Bäst är förstås att passa på att lägga ner en regnvattentank vid nybyggnation eller om man ändå gräver för att exempelvis lägga ner en tank för enskilt avlopp. Då blir den extra kostnaden för kunden förhållandevis låg, tipsar Bengt Jacobsson.

 

Fakta – Hållbara innovationer

På Ahlsell involverar vi våra leverantörer i arbetet med att varje år ta fram minst tio hållbara produkter eller tjänster som gör både dem och oss själva bättre, effektivare och mer hållbara. Produkterna ska bland annat kännetecknas av användarvänlighet, ha bättre prestanda och vara mer resurs- och kostnadseffektiva än sina föregångare. Vidare ska de ge en säker och bra arbetsmiljö, reducera mängden avfall och bidra till minskade utsläpp av växthusgaser. I Sverige är arbetet i full gång och antalet nya, hållbara produkter och tjänster som vi kan erbjuda våra kunder blir hela tiden fler.

 

Mer läsning om FANN regnvattentank

FANN regnvattentank, 3000 liter
FANN regnvattentank, 4000 liter

Hållbarhet VA & Mark

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript