Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

SP VVS siktar framåt med Ahlsell i ryggen

2024-01-26

Sebastian Pasto driver sedan drygt fem år tillbaka SP VVS AB i Västerås och Surahammar. Precis som många entreprenörer ser han företagandet som en livsstil och är mån om att bygga upp en verksamhet där alla medarbetare trivs och mår bra. Den goda stämningen smittar av sig och kännetecknar även samarbetet med Ahlsell som är en viktig pusselbit i arbetet med att utveckla både affär och företag.

 

SP VVS AB är ett mångsidigt företag som arbetar med service, installation och nyproduktion av allt som har med värme, vatten och avlopp att göra. I majoriteten av uppdragen fungerar man som underleverantör till större aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen, men även privatpersoner, industrier och andra företag ingår i den breda kundbasen som återfinns över hela Mälardalen.

Företaget drivs av Sebastian Pasto som tidigare arbetat som anställd i flera mindre VVS-företag. Drömmen om att kasta loss och starta eget kom tidigt i karriären och förverkligades sommaren 2018.

– Jag fick en flygande start och hade kunder på kö redan innan jag dragit i gång. Vid årsskiftet 2018/2019 anställde jag min första medarbetare och i dag är vi ett sammansvetsat team med fem montörer som gör allt för att överträffa våra kunders förväntningar.

 

Samarbetet med Ahlsell bygger på förtroende

Trots utmanande omvärldsfaktorer som pandemi, krig, räntehöjningar och rådande lågkonjunktur, har Sebastian haft en bra tillväxt och lyckats utveckla sitt företag i snabb takt. Han har haft fullt upp från dag ett och som de flesta egenföretagare vet han hur svårt det kan vara att få tiden att räcka till.

För SP VVS AB är snabba leveranser, rätt utbud, hög service, trevliga och tillgängliga butiker och pris viktiga drivkrafter för inköpsbeslutet. För att tillgodose dessa behov krävs både bredd och djup i sortimentet, lokal närvaro samt kompetenta och lyhörda medarbetare. 

– Jag värderar starka samarbeten och vill omge mig med leverantörer som är på vår sida och ställer upp när vi behöver dem. Därför kommer en allt större del av allt jag köper från Ahlsell som utan tvekan är vår huvudleverantör. Man kan säga att jag har gett Ahlsell mitt förtroende och fått deras tillbaka.

 

”Nya utmaningar får oss att växa och med en pålitlig samarbetspartner som Ahlsell i ryggen vågar vi satsa.”

 

Kompetenta och lyhörda butikssäljare

Ahlsells breda utbud gör att Sebastian och hans medarbetare kan handla allt de behöver till verksamheten på ett och samma ställe. Det bidrar till att företaget kan spara värdefull tid och att göra montörernas vardag lite enklare. Utöver installationsmaterial köper SP VVS AB allt från kaffe och städartiklar till verktyg och maskiner från Ahlsell som även förser medarbetarna med kläder, skor och personlig skyddsutrustning. Majoriteten av inköpen görs i Västeråsbutiken som ofta är den som ligger närmast tillhands.

 

"Vi erbjuder så mycket mer än bara ett brett produktutbud. Genom service som bland annat omfattar materialförslag, lösningar, offerter, anskaffningar, logistiklösningar och utbildningar förenklar vi kundernas vardag. För många, speciellt inom SME-segmentet, blir vår butik deras 'kontor' där de startar eller avslutar dagen, tar en kaffe och planerar kommande uppgifter."

Linda Svensson, innesäljare Ahlsell Västerås

– Vid beställningar brukar jag slå en signal till min säljare när jag sitter i bilen och har allt färskt i minnet. Och har jag har en stund över på kvällen är det smidigt att kunna handla via webbutiken. Men vi uppskattar verkligen Ahlsellbutiken i Västerås. Den är grym, inte minst eftersom det aldrig saknas någonting i hyllan. Dessutom är butikssäljarna kompetenta och väldigt lyhörda för våra behov. Är det någonting som vi tycker saknas i sortimentet så dröjer det max en vecka innan det vi efterfrågat finns på plats.

 

Rätt lösningar i samarbete med Ahlsell

Under hösten 2023 har Sebastian och hans medarbetare bland annat hjälpt träningscentret Sporthuset i Surahammar att byta ut sitt värmesystem från direktverkande el till bergvärme. Det är ett projekt som legat företaget lite extra varmt om hjärtat, inte minst eftersom SP VVS AB själv hyr lokaler i huset och att medarbetarna är flitiga användare av träningscentrets många faciliteter. 

– Vi har haft god hjälp av Ahlsell som hjälpt oss att hitta rätt värmepumpslösning via deras leverantör Nibe. Byggnaden är på 3 000 kvadratmeter och med de senaste årens skenande elpriser behövde man få ner sina uppvärmningskostnader. Det nya värmesystemet kommer att innebära en stor skillnad både i klimat och energiförbrukning. Det är en stor investering, men kalkylen säger att den kommer att betala sig snabbt.

 

Ett företag som växer på många sätt

Sebastian framhåller att det går att växa på flera sätt som företag. För honom innebär tillväxt inte bara fler medarbetare och ökad omsättning, utan även utveckling av kompetenser för att kunna attrahera större kunder. Hans driv, engagemang och uthållighet har belönats – våren 2023 utsågs han till Årets Unga Företagare i Surahammars kommun. En prestigefylld utmärkelse som varje år delas ut av Företagarna.

– En av mina största utmaningar är att hålla jämna steg med företagets snabba tillväxt och att hantera kundernas högt ställda förväntningar. I dag får vi in större uppdrag och kunder som ställer helt andra krav på oss. Det är nya utmaningar som får oss att växa och med en pålitlig samarbetspartner som Ahlsell i ryggen vågar vi satsa.

Nyheter VS Ventilation Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript