Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Roy är Mölndals nya ljuspunkt dygnets alla timmar

2022-03-04

I centrala Mölndal, bara tio minuter från Göteborg, ligger hemtrevliga Hotel Mölndals Bro som sedan 1987 välkomnat gäster från både när och fjärran. När hotellet nyligen utökade verksamheten med en restaurangdel fick vi på Ahlsell hjälpa till med material i allmänhet och belysningslösningar i synnerhet.

Det ena leder till det andra. Så kan man beskriva upptakten till det nära samarbete som vi på Ahlsell haft med Hotel Mölndals Bro under de senaste tre åren. Allting började när hotellets ägare Peter Staaf behövde hjälp med fettavskiljare och rostfria rör till sin nya restaurangsatsning i anslutning till hotellet.

– Vi hade vuxit ur vår befintliga matsal i hotellet och bestämde oss för att satsa på någonting nytt i ett större format i en befintlig byggnad helt nära hotellet. Vi har satsat långsiktigt ända sedan vi tog över hotellet och kommer att jobba på samma sätt med den nya restaurangen, berättar Peter Staaf.

Produkterna och kompetensen

Den nya satsningen har fått namnet Roy Restaurant Café och Bar och öppnade i december 2021. Det är ett nytt koncept med restaurang, bar, café och drive thru i en av Mölndals mest anrika byggnader. Huset från 1920-talet har en brokig historia och har tidigare inhyst bland annat biograf, pizzeria och nattklubb. I dag är det inte mycket kvar från förr. Det är egentligen bara de röda tegelväggarna som skänker en skön vintagekänsla till den nya restaurangen. Namnet har också en egen historia. Det kommer från två skotska bröder med efternamnet Roy som flyttade till Mölndal i slutet på 1700-talet.

– När Peter och jag inledde våra diskussioner kom vi snabbt in på området belysning och hur vi skulle kunna hjälpa till att ljussätta den nya restaurangen. Ahlsell har en både lång och framgångsrik historia inom just belysning där våra specialistsäljare kan hjälpa till med allt från projektering och kalkylering till ljusberäkningar och produkt- och leverantörsval, berättar Thomas Engström som är utesäljare Fastighet.

Funktionell belysning som skapar spännande kontraster

Thomas kopplade in sin kollega Magnus Eriksson i projektet redan från start. Magnus, som är specialistsäljare Belysning, fick nu i uppdrag att ta fram ett förslag på funktionell, energieffektiv och prisvärd belysning till lokalens olika verksamheter.

Från början fanns det inte mycket att ljussätta. Det var bara ett tomt skal med väggar, tak och skal. I takt med att miljöerna börja växa fram tog Magnus fram armaturförteckningar med bilder och beskrivande texter som förklarar den föreslagna armaturen och vad den ska prestera.

– Målsättningen var att ge varje miljö den belysning som krävs för att skapa den rätta känslan och som passar in i det arkitektoniska konceptet. Utmaningen i Roy Restaurant Café och Bar var att lokalen skulle inrymma många olika miljöer, till exempel loungegrupper, café-, bar- och restaurangmiljöer, entréer och kök. Det får inte bli en heltäckande ljusmatta utan belysningen ska både vara funktionell och bidra till att skapa spännande kontraster.

Fokus på ett bra slutresultat

Projektet har kantats av många finurliga speciallösningar, till exempel LED-stripparna som sitter på varje trappsteg och gör det lite trivsammare att röra sig uppåt i lokalen liksom den gigantiska platsbyggda soffan i vilken små downlights monterats för att göra den ännu mer välkomnande.

Roy Restaurant Café och Bar är nu ett välkommet komplement till Hotel Mölndals Bro. Dörren står öppen dygnet runt för alla som har vägarna förbi, även nattetid för till exempel vägarbetare, hantverkare, taxichaufförer och räddningstjänstpersonal.

– Det vi uppskattar mest i vårt samarbete med Ahlsell är den snabba återkopplingen och att både Thomas och Magnus varit lyhörda för våra önskemål. Deras fokus har inte legat på att sälja på oss saker utan på att slutresultatet ska bli så bra som möjligt och gå i linje med hur vi velat ha det, säger Peter Staaf.

Det enda som återstår är att den spektakulära fasadbelysningen ska komma på plats. En nog så viktig detalj som med all säkerhet kommer att bidra till att ännu fler gäster hittar till Mölndals nya vattenhål.

 

För dig som gillade artikeln

Fastighet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript