Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Partnerskap på riktigt när Ahlsell flyttar in hos Stockpipe

2022-10-05

Stockpipe är ett modernt installationsföretag som inte backar för att prova något nytt. Ett exempel är det senaste årets samarbete med oss på Ahlsell. Här har en innovativ lösning gett en nytändning och banat väg för ett koncept som ger ett mervärde för alla parter.

Det är tidig morgon när vår säljare Harri Kekkonen sätter sig i bilen för att åka till jobbet. I dag är det inte kontoret i Uppsala som gäller. I stället styr han kosan mot sin kund Stockpipe i Högdalen söder om Stockholm. Sedan våren 2021 har han sin arbetsplats här varje onsdagsförmiddag och är en efterlängtad resurs bland medarbetarna. Syftet är att komma närmare kundens affär, dela med sig av sin kompetens och hjälpa till med bland annat materialförsörjning och leveransplanering i projekten.

Ett genuint intresse för Stockpipes affär

Det nytänkande installationsföretaget Stockpipe grundades 2008. Sedan starten utför man rörmontage och svetsning inom områdena fjärrvärme, fjärrkyla, VA och markvärme där de stora energibolagen är de primära kunderna. Under årens lopp har verksamheten växt och utökats med service och drift. Andra områden på frammarsch är reningsverk och vatten liksom uppdrag som omfattar licenssvetsning med fokus på stora rör.

– Vi strävar efter att vara ett modernt, formbart och innovativt företag som är öppet för att prova nytt. Ska vi fortsätta leda utvecklingen inom vår lilla nisch behöver vi fler infallsvinklar. Därför uppskattar vi att få tillgång till Harri och hans breda kompetens kring marknaden och de produkter vi behöver i våra projekt, säger Stockpipes grundare Petri Uitto.

Stockpipe har sedan länge varit kund hos oss på Ahlsell. Leveranserna har rullat på, men i takt med att verksamheten vuxit har även kravet på stöd och support blivit större.

– För ett år sedan kom vi till en punkt när vi behövde utvärdera vårt samarbete som enligt vår mening inte var optimalt. Vi efterfrågade ett större engagemang från Ahlsells sida och hjälp med både produkter och professionell vägledning i våra projekt. Därför uppskattade vi när Harri inledde en diskussion med fokus på hur vårt samarbete kunde förbättras. Han är lyhörd och visar verkligen ett genuint intresse för vår affär, säger Niclas Waldenström, vd på Stockpipe.

Ett upplägg som utvecklar relationen

En av frågorna som kom upp i samtalen var om Stockpipe skulle vara hjälpta i sina projekt om Harri satt hos dem på kontoret i Högdalen en förmiddag i veckan. Tanken bakom ett sådant upplägg var att utveckla relationen genom att låta Harri kliva in som en resurs. Stockpipe nappade på initiativet och på den vägen är det.

– Det har utvecklats till ett fantastiskt bra samarbete som inte bara gjort vår vardag mycket enklare. På kort tid har vi även fördubblat våra inköp från Ahlsell vilket är ett kvitto på att vi är nöjda, fortsätter Niclas Waldenström.

Att Stockpipes medarbetare vet att Harri dyker upp varje onsdagsmorgon innebär att det inte sällan bildas en liten kö vid hans skrivbord. Några timmar varje vecka räcker för att han ska kunna hjälpa till med offertförfrågningar, projektplaneringar, leveransplaner och att räta ut eventuella frågetecken kring produkter.

– Under årens lopp har jag lärt mig att se och förstå hur industriinstallatörer jobbar och hur mycket arbete de faktiskt lägger ner i planering och projektering. Från min sida är det väldigt positivt att kunna fokusera på Stockpipe under de här timmarna. Det ger mig en stor förståelse för deras vardag och hur viktigt det är att hålla offerter, förfrågningstider och inte minst leveranstider.

Rätt material i rätt tid till rätt plats

Just den här förmiddagen följer Harri med Stockpipes projektledare Tommy Takala till ett pågående projekt i Alby söder om Stockholm. Här har en av Stockholm Vattens ledningar nått sin tekniska livslängd och ska bytas ut. Ledningen är cirka 500 meter lång och placerad i en tunnel vilket gör arbetet lite extra komplicerat. Innan den gamla stålledningen med betong invändigt kan tas ut behöver en provisorisk bypass-ledning kopplas på för att säkra vattenförsörjningen. Stockpipe har varit delaktiga i projekteringsarbetet som inleddes för två år sedan. Vi på Ahlsell levererar allt rörmaterial, rörupphängning, gängstänger, skruvar, muttrar och förbrukningsmaterial till projektet.

– Att ha Harri nära tillhands är naturligtvis till stor hjälp, inte minst när det gäller inköp och leveransplanering till ett stort och komplicerat projekt som det här. Jag vet att han har haft täta kontakter med leverantörerna för att verkligen säkra upp att rätt material finns på plats när vi behöver det, säger Tommy Takala.

Rören till bypass-ledningen är 6 meter långa och relativt lätta. Annat blir det till hösten när de nya betongrören ska installeras. De är 11 meter långa och väger 2,3 ton per styck. En stor fördel är att alla rör till projektet kan mellanlagras i Ahlsells terminal i Eriksberg som bara ligger någon kilometer från arbetsplatsen. Det förenklar leveranserna och sparar dessutom pengar för slutkunden Stockholm Vatten som inte behöver hyra mark för att lagra materialet.

– Harri har full kontroll på marknaden och brukar ge oss en allmän uppdatering när det kommer till priser och tillgång till produkter. Det är otroligt värdefullt, speciellt i tider som dessa när världsläget ser ut som det gör. Sedan är ju Harri en trevlig kille som bidrar till en bra stämning här på kontoret. Det är förstås också något som vi uppskattar, avslutar Niclas Waldenström.

Industri VA & Mark VS

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript