Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ny montagestav sparar kroppen och underlättar jobbet

2020-11-04

På företaget HR EL i Trosa har man satsat på den nya montagestaven från vårt eget varumärke a-collection. Det är ett nytt ergonomiskt hjälpmedel framtaget av elektriker för elektriker i syfte att underlätta jobbet och skapa förutsättningar för ett långt och friskt arbetsliv.

Ett ergonomiskt hjälpmedel

I ett nyproducerat småhusområde i Nykvarn utanför Södertälje, arbetar elektrikern Tomas Grönholm från HR EL sedan en tid tillbaka med installationerna i husen. Vid sin sida har han numera den nya montagestaven från varumärket a-collection. Det är ett ergonomiskt hjälpmedel som underlättar montage av apparatdosor samtidigt som det minskar belastningen på kroppen.

– När jag gjorde den här installationen tidigare skulle jag först fram med tumstock och penna, gå ner på samma nivå som dosan ska sitta på och göra en markering. I dag justerar jag höjden på doshållaren, trycker fast dosan och ställer hela montagestaven intill regeln innan jag slår fast dosan med hammaren. Det går på nolltid och jag slipper gå ner på huk för att säkerställa att alla dosor hamnar på rätt höjd, säger Tomas Grönholm.

Exakt markering innan håltagning

Som tillbehör till montagestaven finns ett regelfäste som kan användas för att hålla fast monteringsstaven mot trä- eller plåtreglar i dimension 45 millimeter. Bygeln är även försedd med en magnet som gör att den fäster ordentligt även på plåtreglar.

– En annan smart och genomtänkt detalj som jag uppskattar är markeringspiggen som sitter i doshållaren. Den är perfekt när jag ska göra hål för en dosa på enklad vägg. Då ställer jag bara in rätt höjd på doshållaren, placerar montagestaven vid väggen och bankar till lätt med handen för att få en exakt markering innan håltagning, fortsätter Tomas Grönholm.

Extra doshållare förenklar montering på olika höjd

Montagestaven är lätt och smidig och finns i två storlekar. En kortare med monteringshöjd 60–890 mm och en längre med monteringshöjd 60–1380 mm. Den längre montagestaven kan även kompletteras med extra doshållare för enklare montering av dosor på olika höjd, till exempel dosa vid golv och strömbrytare.

– I en nyproducerad villa som den här monterar jag uppemot ett hundratal dosor. Montagestaven sparar både tid och pengar, men framför allt sparar den kroppen hos mig som gör jobbet. Det är ett argument så gott som något för att jag både ska vilja använda den själv och rekommendera den till mina kolleger, avslutar Tomas Grönholm.

EL Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript