Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Nu växer vårt sortiment av CO2-aggregat från Profroid

2022-10-05

Marknadens omställning har medfört att naturliga köldmedier har fått en mycket större användning. För butikssegmentet är ofta koldioxid förstahandsvalet vid etablering av nya butiker eller vid större ombyggnader. Det är en positiv utveckling som vi på Ahlsell gör vårt bästa för att främja genom vårt utbud av CO2-aggregat.

Under hösten utökar vi vårt erbjudande av CO2-boostersystem från Profroid med två nya produktgrupper. Till att börja med utökas den befintliga serien Quiet Cool multikompressoraggregat som även erbjuder lösningar med fyra semihermetiska kompressorer i ett antal utföranden.

– Förutom att dessa aggregat erbjuder en högre kapacitet och fler kombinationer tillsammans med mycket korta leveranstider, kommer de som standard med Danfoss styrning och frekvensstyrd MT kompressor, berättar Mattias Jansson, produktchef Kyl.

Aggregaten är dessutom utrustade med komponenter som tål ett högt stilleståndstryck (80 bar). Det ger en hög säkerhet om strömmen skulle försvinna under drift och säkerställer även att inget köldmedium läcker ut.

De nya aggregaten levererar upp till 90 kW i ren MT-drift och kan, beroende på konfiguration, leverera upp till 65 kW kyl och 17 kW frys i boosterutförande. De går att beställa i tre olika utförande: Komplett utomhusaggregat inklusive gaskylare, utomhusaggregat med extern gaskylare och inomhusaggregat med extern gaskylare.

Med MiniCO2OL Compact är en lösning alltid nära tillhands

Nästa nyhet är en helt ny serie med CO2-aggregat som riktar sig till små och medelstora anläggningar inom framför allt matvaruhandeln, men även passar bra för mindre kyl- och fryslager.

– Serien, som går under namnet MiniCO2OL Compact, är lätt att konfigurera, mer kostnadseffektiv och kan tillverkas och levereras snabbare då den bygger på standardkomponenter och ett antal fördefinierade tillval, säger Mattias Jansson.

Den nya MiniCO2OL Compact-serien erbjuder kapaciteter på upp till 190 kW för medeltemperaturapplikationer och 56,5 kW för lågtemperaturapplikationer. Enheterna är rikligt utrustade redan från början, men kan även kompletteras med ett antal tillbehör såsom värmeåtervinning och varmvattenproduktion och levereras med en tank på 188 liter, som kan uppgraderas till 300 liter.

– En stor fördel med MiniCO2OL Compact är att serien finns i över 200 olika kombinationer. Det innebär att vi alltid har en lösning nära tillhands och med leverans inom 7–8 veckor från beställning. Konceptet utvecklas hela tiden och inom en snar framtid kommer ett beräkningsprogram online där man enkelt kan ”klicka” fram sin unika anläggning, avslutar Mattias Jansson.

Kyl

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript