Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Låt Projektpärmen fixa dokumentationen – snabbt och enkelt!

2020-03-05

På Ahlsell strävar vi efter att göra det enklare för dig att vara proffs. Det innebär att allting vi erbjuder, från produkter och logistik till kompetens och smarta tjänster, ska bidra till att utveckla både din affär och ditt företag. Projektpärmen är det senaste tillskottet i vår tjänsteportfölj. Det är en smart digital tjänst som underlättar hanteringen av den dokumentation som ofta är kopplad till dina projekt.

Projektpärmen är en digital tjänst som riktar sig till dig som jobbar i projekt som kräver att du lämnar en dokumentation efter projektavslut. Tanken är att Projektpärmen ska fungera som ett stöd i din vardag som sparar tid och gör det enklare att presentera en komplett och användbar dokumentation för din kund. Exempel på dokument som du kan söka och ladda ner via Projektpärmen är säkerhetsdatablad, produktdatablad, information kring drift och skötsel och olika typer av miljödokument.

Projektpärmen minimerar tidsåtgången för dokumentation

Till en början riktar sig Projektpärmen till utvalda kundkategorier verksamma inom El och VS. PM Rör i Kumla strax utanför Örebro är en fullskalig VS-installatör med 17 medarbetare som utför allt från mindre servicejobb till stora entreprenader. Under en testperiod har de haft tillgång till tjänsten och fått möjlighet att utvärdera den.

- Att koppla Projektpärmen till våra aktuella projekt har varit väldigt enkelt och tjänsten minimerar verkligen tidsåtgången när det gäller dokumentation. Tidigare har jag och mina medarbetare fått sitta manuellt och plocka fram alla de dokument som krävs. I större projekt som löper under lång tid kan det röra sig om väldigt många produkter som ska dokumenteras, säger Andreas Johansson som är energi- och installationsingenjör och jobbar som projektledare på PM Rör.

Enkelt att hitta både projekt och produkter

Projektpärmen finns tillgänglig som en funktionalitet på ahlsell.se under fliken ”Mina sidor”. Här är det enkelt att söka både efter aktuella projekt och de produkter som är inköpta på Ahlsell och kopplade till projektet. När det är dags att sammanställa en projektpärm är det bara att välja aktuellt projekt samt vilka produkter och vilken typ av dokumentation som ska inkluderas i pärmen. När sammanställningen är klar skapas en länk till projektpärmen som du kan skicka både till din och andra e-postadresser för nedladdning.

- Att kunna lämna över en snygg och prydlig dokumentation är inte bara ett krav vid många av våra projekt, det fungerar även som ett kvitto på att vi tar ansvar och har full kontroll på de produkter vi installerar, fortsätter Andreas Johansson.

Kundnytta på flera olika nivåer

Håkan Dahl är segmentschef VS på Ahlsell och har varit delaktig i arbetet med att bygga upp Projektpärmen. Han menar att den nya tjänsten är ett bra exempel på hur Ahlsell arbetar med att bli en mer komplett leverantör som tillför kundnytta på flera olika nivåer.

- Jag tror att det är fler än våra El- och VS-kunder som skulle ha stor nytta av Projektpärmen. Anledningen till att vi börjar med dessa två segment är att de har branschorganisationer där leverantörerna dokumenterar och underhåller sina artiklar med den information som vi och installatörerna behöver.

Sandro Holgersson, säljledare VS på Ahlsell i Örebro, menar att tjänsten kommer att frigöra tid även för Ahlsells innesäljare.

- Våra innesäljare hjälper många gånger sina kunder att sammanställa dokumentation till deras projektpärmar. Tack vare den nya tjänsten kommer fler och fler att lösa det på egen hand. Projektpärmen kostar ju ingenting, är väldigt enkel att hantera och sparar massor av tid.

EL VS Tjänster Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript