Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Kvaliteten avgör när proffsen får bestämma

2018-11-23

SSAB:s stålverk i Luleå är en av Ahlsells stora kunder som köper ett brett sortiment av varor från flera olika produktområden, däribland verktyg och maskiner. De professionella medarbetarna i stålverkets verkstäder var därför ett självklart val när Ahlsell behövde testpiloter till Ironsides nya sortiment av tryckluftsmaskiner.

Varumärket Ironside anses i dag som ett premiumvarumärke inom verktygssortimentet. Ironside International har aktörer i tolv medlemsländer och representeras i Sverige av Ahlsell. Under 2017 gjordes en genomlysning av varumärkets tryckluftsmaskiner. Syftet var att ta fram högkvalitativa maskiner till ett mer attraktivt pris som alternativ till betydligt dyrare maskiner från andra varumärken.

- Genom att samarbeta med de rätta tillverkarna och kapa bort fördyrande mellanhänder, kan vi ta fram kvalitetsmaskiner till riktigt bra pris. Det nya sortimentet består av 27 olika typer av maskiner med topprestanda på vridmoment, låg vikt och små byggmått. Alla finns lagerlagda för leverans dagen efter beställning, säger Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell. 

Testpiloter provar och återkopplar

När det aktuella marknadsområdet analyserats, startade en sourcingprocess enligt Ahlsells effektiva och värdeskapande inköpsstrategier. Arbetet skedde i samarbetade med Ahlsells sourcingteam, som efter en noggrann genomgång av marknaden, hittade en tillverkare som uppfyllde kravspecifikationen.

- Vi identifierade sedan ett antal relevanta kunder som under några månader fått prova det nya sortimentet av tryckluftsmaskiner i sin vardag. De har sedan återkopplat med kommentarer kring vad som varit bra och mindre bra. Därefter har maskinerna modifierats utifrån de önskemål som kommit in och skickats ut på ännu en testomgång, berättar Rickard Andersson.

Se våra tryckluftsverktyg här.

På bilden till vänster: Andreas Backman, mekaniker på SSAB:s stålverk i Luleå.

Nya, innovativa lösningar som sparar både tid och pengar

SSAB i Luleå kom in tidigt i processen och har fått vara testpiloter för det nya sortimentet från Ironside. Inte bara för att stålverket har flera verkstäder som använder tryckluftsmaskiner. Ahlsell har dessutom en övergripande strategi att hjälpa sina kunder med kostnadsbesparingar och driver en rad projekt tillsammans med flera stora avtalskunder, däribland SSAB. Projekten går ut på att tillsammans hitta nya, innovativa lösningar som sparar både tid och pengar.

- För SSAB:s räkning har vi gått igenom produktområde för produktområde och därefter föreslagit likvärdiga eller bättre alternativ. Tack vare att vi i många fall kunnat komplettera och ersätta med produkter från våra egna varumärken, har vi kunnat bidra till stora kostnadsbesparingar utan att behöva pruta på kvaliteten, säger Magnus Custemo, försäljningschef Industri på Ahlsell.

Lågvibrerande maskiner som är lätta och smidiga att handskas med

I en av SSAB:s verkstäder träffar vi Andreas Backman. Han är en riktig stålman som i jobbet som mekaniker ansvarar för reparations- och underhållsarbeten på produktionsutrustning från hela SSAB:s anläggning i Luleå. Främst handlar det om valsarna från stålverkets stränggjutning som med jämna mellanrum behöver ses över i verkstaden och förses med ny ytbeläggning. Att skruva av och på lagerhållare vid demontering och montering kräver förstås de rätta verktygen, där mutterdragaren från Ironside seglat upp som en ny favorit.

- När det kommer till tryckluftsverktyg finns det många olika märken och modeller med olika fattningar, men jag måste säga att den vi beställt från Ironside fungerar alldeles utmärkt. Den är helt i klass med andra, dyrare alternativ, konstaterar Andreas Backman.

På bilden till vänster: Magnus Custemo, försäljningschef Industri på Ahlsell, Andreas Backman, Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Ahlsell och Jonas Lindqvist, säljare med ansvar för Ahlsells egna varumärken. Bilden till höger är på SSAB:s stålverk i Luleå.

Varje dag arbetar cirka 400 000 människor i Sverige med handhållna vibrerande verktyg minst en fjärdedel av arbetstiden. Andreas Backman är en av dem och lyfter därför det positiva med att mutterdragarna från Ironside är lågvibrerande och dessutom lätta och smidiga att handskas med.

- Mutterdragaren är det verktyg jag jobbar mest med. Den är min förlängda arm flera timmar i sträck vilket gör att jag har höga krav på att vibrationerna ska ligga på en så låg nivå som möjligt. Det är viktigt för att minska risken för vibrationsskador.

Ironside erbjuder hög kvalitet till ett riktigt bra pris

Jonas Lindqvist är säljare med ansvar för Ahlsells egna varumärken och var den som initierade samarbetet med SSAB kring Ironsides nya sortiment.  Han menar att jobbet bara blir roligare och roligare, inte minst eftersom det är tacksamt att kunna erbjuda högkvalitativa maskiner till ett riktigt bra pris.

- När man arbetar proffs till proffs är kvaliteten avgörande. SSAB:s verkstäder beställde mutterdragarna från Ironside som de fick utvärdera och ge oss en återkoppling på. Faktum är att de var så nöjda att de i rask takt beställde några fler. Det blir som ringar på vattnet och nu är det ännu fler verkstäder som vill ha dem, avslutar Jonas Lindqvist.

 

Mer läsning om Ironsides tryckluftsverktyg

Tryckluftsverktyg för daglig användning

Industri

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript