Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Komplett cirkulärt kanalsystem med tillhörande EPD:er

2024-03-13

Nu har samarbetet med vår nya leverantör av ventilationsprodukter, C. Hallströms Verkstäder, kommit i gång ordentligt. Hela deras sortiment finns sedan årsskiftet lagerlagt i Hallsberg för smidig leverans dagen efter beställning. Dessutom med tillhörande EPD:er på både cirkulära kanaler och detaljer.

Hallströms har ett lyssnande öra mot marknaden för att snabbt kunna ta till sig kundernas behov och anpassa sig efter dessa. Ett exempel är efterfrågan på EPD:er, det vill säga miljövarudeklarationer vars syfte är att ge kvalitetssäkrad och jämförbar information om en produkts miljöprestanda. Det är information som allt fler vill ta del av, inte minst eftersom ventilationen i ett projekt står för en märkbar del av klimatavtrycket.

–Vi vill ligga i framkant och vara öppna med våra produkters miljöpåverkan på en marknad där hållbarhetsaspekten blir allt viktigare. En EPD är den mest omfattande formen av miljöredovisning och innehåller betydligt mycket mer dokumentation jämfört med andra miljövarudeklarationer, säger Lars Molander, sälj- och marknadsansvarig på Hallströms.

 

Ökad efterfrågan på EPD:er

Sedan slutet av 2023 har Hallströms EPD:er för alla sina produkter inom sortimentet VENT, det vill säga cirkulära kanaler med tillhörande detaljer. Det gör dem till en av de första tillverkarna i Europa som kan erbjuda produkter med tillhörande EPD:er för ett komplett cirkulärt kanalsystem. 

 

– Det är ett omfattande arbete att ta fram en EPD, inte minst när det gäller att få fram all den information som behövs kring bland annat råmaterial, transporter, resursförbrukning och avfallsdata. Vi valde därför att ta hjälp av ett externt konsultföretag, fortsätter Lars Molander.

Från Hallströms sida har man märkt att EPD:er efterfrågas i många statliga upphandlingar. Det finns även många andra företag som vill kunna ta del av EPD:er för att kunna göra bättre produktval avseende miljö- och klimatavtryck.

 

Fakta - vad är en EPD?

EPD är en förkortning av Environmental Product Declaration och är en miljövarudeklaration och ett verktyg som ger transparent och objektiv information om produkters miljöpåverkan. Till grund för EPD:n ligger en omfattande livscykelanalys (LCA) som granskar hela produktens livscykel, från råvaruutvinning till bortskaffande, och innehåller grundläggande information om produkten, som namn, tillverkare, och användningsområde, samt uppgifter om energiförbrukning, utsläpp av växthusgaser, resursanvändning och andra miljöpåverkande faktorer. För att säkerställa att EPD:n är pålitlig och korrekt ska den granskas av en oberoende tredje part.

Nyheter Ventilation Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript