Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

I View Åre är den röda tråden svart

2022-03-04

I View Åres exklusiva lägenheter kommer talesättet ”Du får inte en andra chans att göra ett första intryck” verkligen till sin rätt. Redan när du kliver in i hallen står det klart att byggherren Dähliehuset i Åre AB har satt design och funktion i första rummet. Stor omsorg har lagts på de smarta och snygga inredningsdetaljer som vi på Ahlsell har levererat till projektet.

Från att ha varit en kurort känd för sin rena och friska luft där den största sporten som utövades var curling, är Åre i dag en välbesökt året-runt destination med besökare från både när och fjärran. Här är Fastec Sverige i full gång med byggnationen av 119 exklusiva lägenheter i fem huskroppar på gångavstånd från centrala Åre. Bakom jätteprojektet som går under namnet View Åre, står Dähliehuset i Åre AB med den norska skidikonen Björn Dählie och hans svenska samarbetspartner Hans Olofsson i spetsen. Projektet påbörjades sommaren 2020 och projektet färdigställs nu etappvis.

Vi på Ahlsell har bokstavlig talat varit med i View Åre från grunden och levererat allt från betongkomplement och infästning till verktyg, beslag och mycket annat.

– Vi är väldigt bortskämda som jobbar med Ahlsell. Vi värdesätter deras service och produktbredd. Dessutom är de träffsäkra i sina leveranser vilket är oerhört viktigt för att produktionen ska rulla på som planerat. Det vi beställer från Ahlsell har vi runt lunch, förutsatt att vi gjort vår beställning före klockan fem dagen innan, säger Rasmus Sandström, platschef på Fastec Sverige.

View Åre sätter design och funktion i första rummet

Vår beslagssäljare i nedre Norrland har ansvarat för att ta fram inredning till lägenheternas hallar. I arbetet har säljaren haft ett nära samarbete med Essem Design som är ett svenskt familjeföretag med fokus på just hallinredning. De har sin tillverkning i Sverige vilket har varit en fördel, inte minst med tanke på de korta leveranstiderna.

– Lägenheterna i View Åre är relativt små vilket skapar krav på en hallinteriör som både ska kännas välkomnande och funktionell. Dessutom kräver ett fjällboende lite extra genomtänkt förvaring. Här ska platskrävande ytterplagg rymmas och det är mycket som man vill kunna stuva undan, exempelvis handskar och hjälmar, säger Hans Henriksson, säljchef på Ahlsell.

Svartlackerade torkskåp matchar övrig inredning

Accentfärgen svart går som en röd tråd genom lägenheterna vilket var ett önskemål även för hallinredningen. Vi hittade det vi sökte hos Essem Design som fick ställa om i fabriken för att hinna med i produktionen. Under förra våren levererades hatt- och skohyllor, kroklister och en förvaringskorg med svartlackerade konsoler samt en fällsits till de första 24 lägenheterna som var inflyttningsklara i maj 2021.

– Vi har ett nära samarbete med Ahlsell som är behjälpliga i stort och smått och även med produkter som vi vanligtvis inte köper från dem. Ett exempel är de svartlackerade torkskåpen som också är placerade i hallen och går i linje med resten av inredningen, säger Rasmus Sandström.

Försäljningen av lägenheterna i View Åre har gått snabbare än någon kunnat ana. De första tre etapperna är redan slutsålda och i den fjärde etappen som ska stå klar våren 2023, återstår bara ett fåtal lägenheter.

 

Mer om hur vi kan hjälpa dig med bygg- och beslagsprojekt

Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript