Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Höga krav på ventilationen i Finspångs nya vårdcentrum

2020-10-07

I centrala Finspång byggs just nu ett nytt vårdcentrum för att möta behovet av moderna lokaler. Byggstarten skedde hösten 2017 och det är Ahlsells kund VentPartner som ansvarar för ventilationen som anpassas för respektive verksamhet i byggnaden.

Finspångs vårdcentrum som just nu tar form utefter Bergslagsvägen i centrala Finspång uppförs av NCC på uppdrag av Region Östergötland. Byggnadens fem våningarna kommer att inrymma flera olika verksamheter fördelade på cirka 17 000 kvadratmeter. Att nu kunna samla all vård under ett och samma tak blir tryggt, enkelt och smidigt för de framtida patienterna, som man räknar med att kunna ta emot i början av december.

Flera verksamheter med olika krav

Ahlsells kund VentPartner har ansvarat för ventilationen som krävt att man behövt ta hänsyn till en rad aspekter. Dels ska byggnaden inrymma flera olika verksamheter som alla ställer stora krav på ventilationen, dels är installationen i sig tekniskt avancerad. Det har även funnits estetiska aspekter att ha i åtanke då lokalens undertak har en speciell karaktär, samt att de publika ytorna kräver en viss typ av miljö. Byggnaden ska även certifieras med ”miljöbyggnad silver”, vilket förutsätter hållbar energianvändning.

- Vi har tagit hjälp av Ahlsell för leveranser av bland annat cirkulära kanaler, detaljer och upphängningsmaterial. Jag uppskattar att kunna göra mina beställningar direkt från webbutiken via Ahlsell-appen i min telefon. Här kan jag söka, planera och lägga order och lägger jag en beställning innan 18.00 så har vi materialet runt frukost dagen därpå, säger Ulf Holgersson som är ledande ventilationsmontör på VentPartner.

Fördel med leverans i anslutning till montage

Samarbetet mellan projektets olika parter har fungerat bra under resans gång. Utmaningarna har främst kretsat kring bygglogistik och att samsas om de begränsade lagringsmöjligheter som ofta är förknippade med en centralt belägen byggplats.

- Då är det förstås en fördel att kunna beställa material och få det levererat i anslutning till när det ska användas. Det innebär att vi kan arbeta mer effektivt och slipper leta efter lagringsytor för material som i vårt fall kan vara ganska skrymmande, säger Ulf Holgersson.

De färdiginstallerade ventilationslösningarna kommer att hantera vårdrum med dygnet-runt-drift där medicinska gaser används, infektionsrum som kräver separat ventilation samt bårrum som ställer specifika krav på kyla.

Ventilation

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.