Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Hållbart och inspirerande i ny flagship store

2019-09-12

I maj klipptes bandet till Ahlsells nya flagship store som har ett attraktivt läge utmed Söderleden i Mölndal, strax utanför Göteborg. Butiken ligger i en drygt 11 000 kvadratmeter stor nybyggd fastighet som sedan i juni även inrymmer Ahlsells regionkontor. De många smarta och hållbara lösningarna har gjort att den imponerande byggnaden kunnat certifieras som Miljöbyggnad Silver av branschorganisationen Swedish Green Building Council.

På insidan av fastigheten väntar mängder av hållbara, smarta och genomtänkta lösningar som ska förbättra kundupplevelsen och göra det enklare att vara proffs.

Testcentra förebygger arbets- och belastningsskador

Butikens blickfång utgörs av en något överdimensionerad orange container. Inuti ryms det platsbyggda testcentret med allt som krävs för att enkelt och smidigt bilda sig en uppfattning om elverktygens funktionalitet och kapacitet. I containern finns även ett avgränsat utrymme i form av en brandcell med specialventilation där man kan testa verktyg avsedda för svets och heta arbeten.

– Det här är ett initiativ som vi är väldigt stolta över och som till stor del handlar om att förebygga arbets- och belastningsskador, säger butikschefen Mats Rosvall. Genom att få möjlighet att testa verktygen innan köp blir det enklare att hitta det alternativ som är bäst anpassat till det aktuella arbetet och utförarens fysiska förutsättningar.

Arbetsplatsens inredning är viktig

I butiken finns även åtta ”jobba-här platser” med tillgång till skrivare, scanner och wifi som står till förfogande för kunder, leverantörer och kollegor som behöver en tillfällig arbetsplats. Den som vill ta en paus från jobbet kan smyga in i det så kallade ”Djungelrummet”. Det är en inglasad ljusgård fylld med växter och den perfekta platsen för en stunds avkoppling både för besökare och medarbetare. Här finns också ett shuffleboard som är ett roligt och lättspelat brädspel som påminner om curling och är fritt fram att använda för den som vill utmana en kund, leverantör eller kollega. Att tänka till kring hur man inreder arbetsplatsen är viktigt både för effektivitet och kreativitet.

– Det är en modern och flexibel byggnad med hållbarhet i fokus som vi hoppas att Ahlsells kunder och medarbetare ska trivas, växa och utvecklas i, säger Henrik Axelsson som är projektutvecklingschef på fastighetsbolaget Castellum.

Tak med plats för både solceller och grönska

Fastighetsägaren Castellum engagemang i miljöfrågor syns inte minst på taket till Ahlsells nya flagship store, som till en fjärdedel är täckt med solceller. På andra delar av taket växer sedum som är ett grönt alternativ som både tar upp vatten från nederbörd, minskar avrinningen och jämnar ut temperaturen i huset. Fastigheten är även optimerad för att minska energiförbrukningen och ligger placerad på ett sätt som minskar solvärmelasten. Solcellsanläggningen gör att butiken i princip är självförsörjande på el. På parkeringsplatsen utanför butiken finns laddstationer för elbilar.

Fakta – Vad är en miljöbyggnad?

Miljöbyggnad är ett svenskt system för så kallad miljöcertifiering av byggnader och i dag är över 1 000 byggnader certifierade enligt Miljöbyggnad. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna.

Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.