Orderrader: 0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Gränslöst samarbete tillsammans med Caverion

2019-06-13

Även om Norge är vårt närmaste grannland så är det lite speciellt att utföra arbeten på andra sidan gränsen. Det fick både fastighetsteknikföretaget Caverion och Ahlsell erfara när de under 2018 samarbetade kring uppförandet av en ny logistikanläggning i Vestby söder om Oslo.

I oktober 2018 flyttade de nya hyresgästerna in i den 44 000 kvadratmeter stora logistikanläggning som företaget Logicenters uppfört i Vestby söder om Oslo. Fastighetsteknikföretaget Caverion ansvarade för alla VS-, kyl- och ventilationsinstallationer i anläggningen och samarbetade med Ahlsell kring leveranserna av material.

Under de senaste åren har Caverion haft återkommande uppdrag för Logicenters som är Nordens ledande företag när det kommer till att utveckla moderna logistikanläggningar. Våren 2018 fick man VS-, kyl- och ventilationsentreprenaden för ännu en anläggning. Till skillnad mot tidigare uppdrag skulle arbetet den här gången utföras i Norge.

Smidigt upplägg trots tulldeklaration

Caverion diskuterade med Ahlsell, som är en av företagets huvudleverantörer, och kom fram till att det enklaste vore att köpa materialet från Sverige. Man skulle dock behöva förhålla sig till det faktum att Norge inte är med i EU. Det innebär att allt material som tas in landet måste tulldeklareras.

– Genom att göra inköpen från Sverige behövde våra medarbetare inte ändra sina inköpsrutiner utan kunde handla precis som de brukar. De slapp lära sig nya artikelnummer och kunde utgå från svenska kataloger och de produkter som de är vana vid att arbeta med. Upplägget var väldigt smidigt för oss, säger Andreas Mellstedt som är installationschef på Caverion.

Stor lokal med speciella utmaningar

Ahlsells leveranser av material till installationerna i logistikanläggningen var omfattande och innehöll det mesta från rör och radiatorer till blandare, porslin och ventilationsutrustning. Dessutom levererade Ahlsell två stora vätskekylaggregat med frikylningsfunktion på 250 kW per styck från det italienska varumärket Clint samt 36 takhängda fläktluftkylare från ECO och allt tillhörande installationsmaterial.

– På kylsidan var vår uppgift att lösa temperaturkraven i fastigheten, fortsätter Andreas Mellstedt. Den stora utmaningen var dock lokalens storlek som krävde både långa och grova rördragningar.

Från Ahlsells sida hanterades Caverions beställningar till Norge på samma sätt som dem som levereras inom Sverige. Skillnaden var att en norsk adress knöts till leveranserna och att tulldeklarationerna krävde lite mer pappersarbete.

– Att knyta våra leveranser från LC Hallberg till en norsk adress var något av ett specialfall. Nu vet vi hur det går till och är förstås glada över att vi kunde stötta Caverion genom att förenkla deras inköpsrutiner och hjälpa till med tulldeklarationerna, säger Johan Gustavsson, utesäljare VS på Ahlsell i Borås.

Kyl

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.