Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Gränslöst samarbete tillsammans med Caverion

2019-06-13

Även om Norge är vårt närmaste grannland så är det lite speciellt att utföra arbeten på andra sidan gränsen. Det fick både fastighetsteknikföretaget Caverion och Ahlsell erfara när de under 2018 samarbetade kring uppförandet av en ny logistikanläggning i Vestby söder om Oslo.

I oktober 2018 flyttade de nya hyresgästerna in i den 44 000 kvadratmeter stora logistikanläggning som företaget Logicenters uppfört i Vestby söder om Oslo. Fastighetsteknikföretaget Caverion ansvarade för alla VS-, kyl- och ventilationsinstallationer i anläggningen och samarbetade med Ahlsell kring leveranserna av material.

Under de senaste åren har Caverion haft återkommande uppdrag för Logicenters som är Nordens ledande företag när det kommer till att utveckla moderna logistikanläggningar. Våren 2018 fick man VS-, kyl- och ventilationsentreprenaden för ännu en anläggning. Till skillnad mot tidigare uppdrag skulle arbetet den här gången utföras i Norge.

Snabbare och enklare med ett rillat rörsystem

Ahlsells leveranser av VS-material till installationerna i logistikanläggningen var omfattande och innehöll det mesta från rör och radiatorer till blandare och porslin. Den stora utmaningen var lokalens storlek som krävde både långa och grova rördragningar. Valet föll på ett rillat rörsystem vars största fördel är att installationen blir både snabbare och enklare i jämförelse med sammanfogning med svetsning, flänskopplingar eller gängade rörsystem. Under installationen sammanfogas rören genom att packningen och kopplingshuset placeras på rörändarna. Sedan dras bultar och muttrar åt tills metallplattorna på kopplingen möts.

– Efterfrågan på rillat ökar konstant. Det snabba montaget går helt i linje med det faktum att byggtiderna blir kortare, samtidigt som att alla letar efter möjligheter att effektivisera arbetet ute på byggarbetsplatserna, säger Johan Gustavsson, utesäljare VS på Ahlsell i Borås.

Smidigt upplägg trots tulldeklaration

Caverion diskuterade med Ahlsell, som är en av företagets huvudleverantörer, och kom fram till att det enklaste vore att köpa materialet från Sverige. Man skulle dock behöva förhålla sig till det faktum att Norge inte är med i EU. Det innebär att allt material som tas in landet måste tulldeklareras.

– Genom att göra inköpen från Sverige behövde våra medarbetare inte ändra sina inköpsrutiner utan kunde handla precis som de brukar. De slapp lära sig nya artikelnummer och kunde utgå från svenska kataloger och de produkter som de är vana vid att arbeta med. Upplägget var väldigt smidigt för oss, säger Andreas Mellstedt som är installationschef på Caverion.

Kyl VS

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.