Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Full kontroll på inomhusklimatet med Innova PAC

2020-10-07

Rätt temperatur i en butikslokal är avgörande för att både kunder och medarbetare ska trivas och må bra. Nästan alltid krävs någon form av luftkonditionering för att uppnå ett jämnt och behagligt inomhusklimat. När Gunnar Karlsén AB fick i uppdrag att se över klimatet i en butikslokal i centrala Malmö, föll valet på en modell ur Innovas nya PAC-serie från Ahlsell.

Bassam Jawad är arbetsledare hos Gunnar Karlsén AB, som projekterar och levererar tekniska lösningar och tjänster för alla typer av byggnader. Han ansvarar för bland annat för avtal som omfattar service och underhåll av ventilations- och kylanläggningar.

- Vi har sedan länge ett nära samarbete med Ahlsell där vi köper majoriteten av de förnödenheter som krävs för att kunna utföra våra uppdrag ute hos kund. Vi har valt Ahlsell av flera olika anledningar. De har ett brett utbud av varor, säkra och pålitliga leveranser och framför allt kompetenta medarbetare som alltid ställer upp och delar med sig av tips, nyheter och förslag på förbättringar, säger Bassam Jawad.

Flera parametrar att ta hänsyn till vid val av aggregat

Vid en installation av luftkonditionering behöver man ta hänsyn till hur lokalens utformning ser ut, vilken typ av verksamhet som bedrivs, antal människor som vistas i lokalen, teknisk utrustning, belysning och fönsterytor med mera. Allt för att kunna optimera luftflöde i ett rum eller mellan flera rum.

Våren 2020 fick Bassam Jawal i uppdrag att se över inomhusklimatet i en butikslokal i centrala Malmö. Han tog då kontakt med Ahlsells specialistsäljare Anders Håkansson och tillsammans besökte de butiken för att se vilken typ av installation som skulle vara mest lämplig.

- Det viktigaste för oss är förstås att hjälpa våra kunder att ta fram en lösning som gör jobbet. Utmaningen i det här fallet var att hitta ett aggregat som var tillräckligt kraftigt för att täcka lokalens 120 kvadratmeter. Valet föll på en modell ur Innovas nya PAC-serie. Det är ett större splitaggregat med en utedel och en 4-vägskassett som innerdel, säger Anders Håkansson.

Innova PAC öppnar upp för flexibla lösningar

Fördelen med Innova PAC är att innerdelen finns i flera olika varianter, vilket gör att man kan hitta en lösning oavsett hur lokalen ser ut. Just 4-vägskassetten lämpar sig för öppna lokaler såsom kontorslandskap och butiker där ett 360 graders utblås säkerställer luftspridning i alla riktningar.

- Vi fick leverans dagen efter beställning och kunde utföra installationen redan samma vecka. Faktum är att just den här butiken hade en anläggning sedan tidigare som de valde att behålla. När jag pratade med dem senast hade de inte kört den en enda gång vilket är bra betyg på att den installation vi gjorde i våras har fungerat väl, avslutar Bassam Jawad.

 

Läs mer om vårt kylsortiment

Kyl

Kyl

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript