Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Många fördelar med förvaringsskåp ”Made in Sweden”

2023-02-16

I företaget Tunnplåt i Gävle har Ahlsell hittat den leverantör vi letat efter för att kunna möta våra kunders efterfrågan på skåp och förvaring. De högkvalitativa skåpen tillverkas i företagets toppmoderna anläggning och av svenskt stål från SSAB. Här har medarbetarna full kontroll över alla moment i tillverkningsprocessen och lägger ner både själ och hjärta för att lösa kundernas förvaringsutmaningar.

Under 2022 skrev Ahlsell avtal med Tunnplåt i Gävle AB. Företaget har varit verksamt i över 30 år och levererat inredningar till bland annat skolor, idrottsanläggningar, byggarbetsplatser och offentliga miljöer. I sortimentet finns många olika typer av skåplösningar, såväl i plåt som träbaserade material och laminat. Produkterna används som elevskåp i skolor, klädskåp, värdefack, förvaring av medicin och mycket annat.

- Ahlsell har strävat efter att bli mer heltäckande och konkurrenskraftiga inom just skåp och förvaring eftersom det är produkter som efterfrågas av många kunder, exempelvis byggföretag, kommuner, skolor, industrier och verkstäder. I Tunnplåt i Gävle AB har vi hittat en leverantör med produkter som tillverkas i Sverige och uppfyller våra kunders krav på hög kvalitet och funktionalitet, säger Fredrik Wettermark, kommersiell produktchef på Ahlsell.

Modern design i kombination med hög kvalitet

Tillsammans med sina kunder har Tunnplåt i Gävle AB successivt utvecklat skåp och arbetet med att förfina produkterna pågår ständigt. Under årens lopp har man gjort stora investeringar i produktionslokalerna som vuxit ordentligt med både kvadratmetrar och maskinpark. Här har medarbetarna full kontroll över alla moment i tillverkningsprocessen, från stansning bockning, svetsning och lackering ända fram till montering.

- Vår drivkraft är att tillverka högkvalitativa och innovativa produkter anpassade efter kundens önskemål. Även om vi har ett brett sortiment av standardprodukter får vi ofta i uppdrag att specialtillverka lösningar, vilket är en av våra styrkor, säger Mikael Vikerhagen som förvärvade Tunnplåt i Gävle AB år 2010 och i dag är företagets vd.

Även om produkterna kännetecknas av en modern design, har själva grundkonstruktionen kvar den höga kvalitet som förknippas med svensk verkstadsindustri. Tunnplåt i Gävle AB för traditionen vidare i försäljningsprocessen ända fram till fullgjord leverans och arbetar efter ledorden hög tillgänglighet och hög tillförlitlighet.

- Det som betyder mest för oss är nöjda kunder som känner sig trygga med företaget, våra medarbetare och produkter. Det är genom hög kvalitet och service, flexibilitet och snabba leveranser som vi lyckats konkurrera med import från framför allt Östeuropa och länder med betydligt lägre omkostnader, fortsätter Mikael.

Mikael Vikerhagen, VD Tunnplåt AB. Foto av Alexander Lindström/Gefle Fotostudio.

Minskad miljöpåverkan med tillverkning i Sverige

Ahlsells vision är att bidra till det hållbara samhällsbyggandet. I det arbetet finns det fördelar med att välja leverantörer med tillverkning i Sverige, nära våra kunder. Att Tunnplåt i Gävle AB köper allt material i Sverige tryggar materialflödena och bidrar till att den miljöpåverkan som är kopplad till transporterna kan hållas nere.

- Ståltillverkaren SSAB har höga ambitioner inom utvecklingen av fossilfritt stål och redan i dag har deras stål miljömässiga fördelar. Det höghållfasta stålet som vi använder ger skåp med en lägre vikt vilket påverkar drivmedelsåtgången vid transport. Skåpen får även en bättre prestanda och längre livslängd och är ur en ergonomisk synvinkel lättare att hantera, berättar Mikael.

Nu närmast väntar en investering i ny produktionsyta på 1 000 kvadratmeter där avtalet med Ahlsell underlättat beslutet. Här byggs även ett nytt showroom dit kunderna är välkomna att titta närmare på olika varianter av skåp och låsfunktioner för att skapa sig en bättre bild av utbudet. Mikael märker att trenden går mot skåp i lite roligare och mer vågade kulörer och skåp som är lägre och även kan kombineras med sittplatser. Själva låsfunktionen har utvecklats och kan numera vara elektronisk eller datastyrd. Det är också vanligt att skåpen förses med olika funktioner, exempelvis inbyggd laddning, för att hjälpa oss i vår alltmer tekniska vardag.

- Avtalet med Ahlsell betyder naturligtvis mycket för oss. Framför allt känns det väldigt bra att kunna trygga vår framtida produktion och få tillgång till Ahlsells många säljare över hela landet. Det kommer att innebära helt nya möjligheter för oss att nå ut med våra produkter, avslutar Mikael Vikerhagen.

Nyheter Plåt

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript