Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

En komplett partner vid stora, multidisciplinära projekt

2018-10-02

Förbifart Stockholm, ombyggnationen av Slussen, Stockholm Norvik Hamn… Just nu pågår ett intensivt byggande på olika platser i Stockholmsområdet. Det handlar om stora, komplexa projekt där behovet av material omfattar flera olika segment och ofta förändras under projektets gång. Att samla inköpen till Ahlsell sparar tid, ökar effektiviteten och sänker kostnaderna i projektet.

På bilden: Jenny Linke, regional KAM och projektledare multidisciplinära projekt i region Stockholm

En av de största utmaningarna i stora projekt är just behovet av stora mängder material från flera olika produktsegment. Det innebär att entreprenörerna behöver hantera många leverantörer, beställningar, leveranser och fakturor. Ett resurskrävande arbete som helt klart ökar komplexiteten i projektet.

En representant för alla segment och specialistkompetenser

Det är här Jenny Linke kommer in i bilden. Sedan 2016 arbetar hon som regional KAM och projektledare multidisciplinära projekt i region Stockholm. Det är en på många sätt unik roll, inte minst eftersom hon representerar Ahlsells alla segment med allt vad det innebär av produkter, specialistkompetens och ett unikt logistikerbjudande.

Bilden till höger på Slussen är från Skanska.

- Min roll är att sudda ut gränserna mellan segmenten och istället ta ett helhetsgrepp och lyfta fram vårt totalerbjudande. Ahlsells styrka är att vi kan erbjuda våra kunder marknadens bredaste sortiment av produkter. Dessutom tillhandahåller vi specialistkompetens inom alla våra segment, till exempel inom betongkomplement, infästning och personlig skyddsutrustning.

Att samla inköpen till Ahlsell innebär många fördelar. Det ger färre kontaktvägar, minskar antalet förfrågningar, ordrar och fakturor. Genom att samla leveranserna från flera beställare inom ett projekt kan transporterna effektiviseras vilket även minskar klimatpåverkan. I möjligaste mån är även chaufförerna projektstyrda och känner till rutinerna på byggarbetsplatsen.

Skräddarsydda lösningar kring byggplatslogistik

I många ombyggnadsprojekt är utmaningarna stora. Det kan vara trångt och dåligt med utrymme att lagra eller köra runt material. Varje millimeter måste utnyttjas på det mest effektiva sättet.

- Varje projekt har sina speciella förutsättningar. Därför erbjuder vi skräddarsydda lösningar kring byggplatslogistik utifrån vad som efterfrågas i projekten. Medan man på en byggplats efterfrågar tidsbestämda leveranser två dagar i veckan, kanske man i en annan behöver hjälp med att effektivisera materialflödet med våra flexibla förrådslösningar.

Bilden till vänster på Slussen är från Skanska. På bilden till höger ser vi Stockholm Norvik Hamn ta form i Nynäshamn.

Ju bredare arbetsområde en kund har, desto fler leverantörer blir det. Kan Ahlsell med sin sortimentsbredd reducera antalet leverantörer sparar det tid, ökar effektiviteten och sänker kostnaderna i projektet.

- Med vårt kompletta sortiment kan vi möta entreprenörernas behov från början till slut. Att vi dessutom har en enorm specialistkompetens inom företaget, enkla beställningsrutiner via vår webbutik och våra fysiska butiker kopplat till logistik i världsklass, ger Ahlsell som organisation en unik styrka. Det gör att vi kan bistå våra kunder vid stora, multidisciplinära och väldigt spännande projekt, avslutar Jenny Linke.

 

Mer läsning för dig som är intresserad av byggplatslogistik:

Spara tid och pengar med effektiv byggplatslogistik

Bygg EL Fastighet Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript