Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Detaljerna gör helheten i Hedin Groups nya huvudkontor

2023-06-09

Hedin Groups nya huvudkontor bjuder inte bara på imponerande arkitektur som symboliserar företagets huvudverksamhet – bilar. Här finns även noga utvalda inredningsdetaljer som tillför personlig karaktär till alla utrymmen där byggnadens drygt 60 toaletter inte är undantagna.

Under våren 2023 flyttade Hedin Group in i sitt nya huvudkontor i Eklanda, strax utanför Göteborg. Det är en spektakulär byggnad där arkitekturen på många sätt flörtar med koncernens huvudverksamhet – bilar - och symboliserar både mobilitet och rörelse.

Ett genomtänkt designkoncept

Byggkoncernen Tuve Bygg är kund till Ahlsell och ett av de företag som ingår i Hedin Group. Det innebär att företaget bland annat är med och utvecklar bilhallar och anläggningar över hela landet. Med Balder som byggherre fick Tuve Bygg det prestigefulla uppdraget att färdigställa Hedin Groups nya huvudkontor. Tanken bakom den 14 440 kvadratmeter stora byggnaden har varit att samla flera av bolagen i Hedin Group och de koncernövergripande funktionerna under ett och samma tak.

– Vi har samarbetat med Tuve Bygg i många år och skrev ett nytt avtal i september 2022 där man valde oss som leverantör av järnhandelsvaror. Avtalet är på riksnivå och har legat till grund för att vi fått leverera sakvaror, beslag och inredningsdetaljer till alla toaletter i huvudkontoret, berättar Håkan Krohn, utesäljare på Ahlsell och kundansvarig för Tuve Bygg.

Arkitekterna Liljewall samt Krook & Tjäder, som ritat det nya huvudkontoret, har inte lämnat någonting åt slumpen. Allting är väl genomtänkt vilket även omfattar alla de beslag och inredningsdetaljer som ger karaktär och håller ihop designkonceptet i byggnadens drygt 60 toaletter.

Stora volymer av speciella och ovanliga fabrikat

Helén Edvardsson är specialistsäljare sakvaror/inredning på Ahlsell och blev tidigt involverad i leveranserna till Hedin Group. Hon berättar om ett både spännande och roligt uppdrag kantat av en hel del utmaningar, inte minst eftersom det rörde sig om stora volymer och att arkitekterna efterfrågade specialvaror från lite ovanliga fabrikat.

– I det här projektet har fokus legat på det estetiska och vi har behövt förhålla oss till de inredningsdetaljer som arkitekterna föreskrivit. Vi har haft ett nära och bra samarbete med Tuve Bygg som levererat bra handlingar och hjälpt till med mängdning vilket underlättat mitt arbete.

En pålitlig leverantör och bra partner

Inredningsdetaljerna till toaletterna omfattade allt från papperskorgar, toaborstar och klädkrokar till duschdraperistänger, tvättbänkar och kapphyllor som sampackades våningsvis. Leveranserna flöt på enligt plan, trots att det rådande världsläget under byggtiden med både pandemi och kriget i Ukraina, kunde ha satt käppar i hjulen.

– Ahlsell är en pålitlig leverantör och bra partner som dessutom är rikstäckande vilket betyder mycket för oss då vi är involverade i projekt över hela landet. Vi uppskattar helheten i deras erbjudande med ett brett utbud av både produkter och tjänster och specialistsäljare med hög kompetens inom sina områden. Vi ser även en stor vinst i att ha tillgång till Ahlsells butiksnätverk som är speciellt uppskattat av vår byggserviceavdelning, säger Ann-Louise Sahlén som är central inköpare på Tuve Bygg.

Utöver kontorslokaler inrymmer Hedin Groups nya huvudkontor en rad faciliteter utöver det vanliga. Här finns bland annat en konferensanläggning, gym, padelhall och boulebanor, matsal, café och restaurang, samt ett flertal öppna ytor som bjuder in till spontana möten.

– Vi är förstås glada över att ha fått förtroende att leverera till ett speciellt projekt som detta. Nu hoppas vi på fler samarbeten i nya spännande projekt tillsammans med Tuve Bygg, avslutar Helén Edvardsson.

Nyheter Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript