Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ahlsell levererar från grund till tak till Luleås nya badhus

2023-12-14

När Luleå kommun beslutade att uppföra ett nytt badhus på Hertsön var ambitionen tydlig – anläggningen ska kännetecknas av hög kvalitet för att säkerställa en lång livslängd med rimlig driftskostnad. Ahlsell har fått förtroendet att leverera en omfattande mängd material och utrustning till entreprenören NCC under projektets gång, från betongkomplement till noga utvalda beslag och inredningsdetaljer.

I augusti 2022 byggstartade projektet som utförs i samverkan mellan Luleå kommun och NCC. Att Ahlsell blev involverade redan vid grundläggningen har öppnat upp för skräddarsydda lösningar och innovativa alternativ som både sparar både tid och pengar och optimerar kvaliteten.

– Vi har en lång historia tillsammans med Ahlsell som är proaktiva och förstår våra behov. Vårt samarbete har varit ovärderligt för att hålla oss i framkant med både materialval och inför nästa komplexa moment. Mycket i badhuset är lite special vilket gör att det känns tryggt att kunna bolla med dem som verkligen kan, säger Emil Bergström, platschef på NCC.

 

Emil uppskattar närheten till Ahlsells specialistsäljare Betongkomplement Kimmo Rousu som han gärna kontaktar när det dyker upp frågor eller funderingar. Han nämner till exempel diskussionerna kring vattentätning och lösningarna för vattentäta fogar och skarvarmering. Över lag tycker han att samarbetet med Ahlsell på många sätt förenklar vardagen där webbutiken med tydlig information kring produkter, priser och lagersaldo är ett bra exempel. Och så leveranssäkerheten förstås, där han har materialet plats ute på byggarbetsplatsen dagen efter beställning.

 

En komplicerad anläggning med speciella krav

Towe Tuolja, specialistsäljare Beslag, fick redan tidigt i projektet möjlighet att göra sambesök med Kimmo för att presentera Ahlsells erbjudande kring beslag och inredningsdetaljer. För badhusets räkning omfattar det ett stort antal produkter, från minsta lilla krok till speglar, papperskorgar, sittbänkar, skötbord och glasväggar. I november blev det klart med leveranserna som kommer att rulla i gång under våren 2024.

Som specialistsäljare utmanar Towe ofta de ursprungliga specifikationerna genom att gå in och föreslå alternativ som lever upp till samma kvalitetskrav men till ett bättre pris. Det gör att Ahlsell kan kostnadseffektivisera och förbättra sina leveranser, utan att för den skull kompromissa med vare sig funktionalitet eller utseende. I ett speciellt projekt som detta har hon den rätta känslan för vad som är möjligt att byta ut då den kritiska miljön ställer speciella krav.

– Ett badhus är en komplicerad anläggning, där temperatur, relativ fuktighet och den klorida miljön ställer stora krav på både byggnad och det material som används. Utmaningen är att hålla isär de torra utrymmena med de våta. I våta miljöer krävs till exempel en helt annat typ av krokar som inte får rosta, berättar Towe.

 

Rumspackade leveranser spar tid och förenklar installationen

För att förenkla installationen och säkerställa att ingenting saknas, har Ahlsell tagit fram en tidsbesparande lösning för beslagsleveranserna där allt material kommer att rumspackas. Det innebär att varje utrymme i badhuset får en dedikerad förpackning där allting som ska monteras ingår.

– Vår uppgift är att underlätta för NCC att i slutändan leverera en anläggning med kvalitet in i minsta detalj. En anläggning som under en lång tid framöver kommer att bidra till Luleåbornas trivsel och välmående, säger Kimmo och Towe.

Det nya badhuset kommer att ha många funktioner och inrymma tre olika bassänger – en motionsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten och en liten barnbassäng för de minsta nybörjarna. Nu har Emil Bergström och hans medarbetare på NCC siktet inställt på att badhuset ska stå klart lagom för ett ”julbad” i december 2024.

Bygg Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript