Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

LED-lysrör i fastighet

10 skäl att byta till LED-lysrör

2022-04-29

Spara tid, pengar och bli en klimatsmartare människa. Här nedan listar vi 10 skäl till varför vi har allt att vinna på att uppgradera till LED-lysrör.


10 skäl att byta till LED-lysrör

 1. LED-lysrör sänker energikostnaderna

  Du sänker energiförbrukningen rejält, eftersom LED-lysrör förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än ett kvicksilverlysrör.
 2. LED-lysrör minskar underhållskostnaderna

  Du minskar underhållskostnaderna med två tredjedelar, eftersom LED-lysrör håller i snitt tre gånger längre. Färre byten, färre arbetstimmar.
 3. LED-lysrör ger lika bra ljus som kvicksilverlysrör

  LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. Philips Lightings LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel. Belysning är viktig för vår hälsa därför följer Philips Lightings LED-lysrör självklart belysningsindustrins krav enligt EN12464-1.
 4. LED-lysrör fungerar i befintliga armaturer

  Där det sitter konventionella kvicksilverlysrör kan man installera LED-lysrör. Det är armaturen som avgör, inte själva lysröret, precis som det är för exempelvis den traditionella glödlampan med E27-sockel. Överallt där befintlig armatur är användbar, är ett byte till LED-lysrör en mycket prisvärd lösning. Då får du ett bra ljus samtidigt som du förlänger armaturens livslängd med flera år.
 5. Enkelt att byta till LED-lysrör

  Att byta till LED-lysrör är i de allra flesta fall lika enkelt som att byta ett konventionellt kvicksilverlysrör. Se hur du gör här.
 6. LED-lysrör är fria från kvicksilver

  LED-lysrör är helt fria från kvicksilver. Alla konventionella lysrör innehåller kvicksilver.
 7. LED-lysrör bidrar till minskat koldioxidutsläpp

  Byt till LED-lysrör och du bidrar till minskat koldioxidutsläpp, tack vare att energiförbrukningen är 60 procent lägre en ett kvicksilverlysrör.
 8. LED-lysrör avger mindre värme

  Cirka 80 procent av LED-lysrörens energi omvandlas till ljus och endast 20 procent till värme. För konventionella lysrör är fördelningen tvärtom, mindre energi går till ljus och avsevärt mycket mer värme produceras, vilket bidrar till att värmen ökar i lokalen. Under sommarhalvåret blir det extra kännbart.
 9. Snabb återbetalningstid för inköp av LED-lysrör

  Du spar in kostnaden för de nya LED-lysrören på kort tid. I Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, kan du räkna ut återbetalningstiden. Du skriver in vilket elpris du har, antal och vilken typ av lysrör samt hur länge lysrören är tända en normal produktionsdag. Här kan du själv beräkna (länken öppnas i nytt fönster)
 10. Enkelt att välja rätt LED-lysrör

  Vill du maximera energieffektiviteten eller behöver du högsta ljusflöde? Eller har du en känslig verksamhet där en ljuskälla av glas inte bör användas på grund av splitterrisk? I produktväljaren hittar du de LED-lysrör som är rätt för dig. (länken öppnas i nytt fönster)
EL Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript