Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi vill vara din bästa el-partner!

2022-06-02

Sedan fyra år tillbaka axlar Daniel Snöman rollen som Ahlsells divisionschef El. Han uppskattar att vara verksam inom ett område som rör sig framåt i rask takt och där vi på Ahlsell tagit rygg på utvecklingen.

Daniel pratar varmt om de nya satsningsområden som bildats under de senaste åren och där vi på Ahlsell nu bygger upp organisationen med både befintliga och nya medarbetare.

– Våra primära satsningsområden omfattar Ladd, Sol, Säkerhet, Datamät, Telecom, IoT och Energilagring. Inom dessa områden utvecklas vi nu starkt tillsammans med våra leverantörer för att kunna vara först med det senaste och bidra till riktigt bra lösningar för våra kunder.

Stort fokus på små och mellanstora kunder

El-divisionens största och absolut viktigaste kundkategori är små och medelstora installatörer. De har alltid nära till oss på Ahlsell, antingen digitalt via webbutiken eller fysiskt i någon av landets över 100 Ahlsellbutiker. Inne- och utesäljare är också en värdefull kontaktyta som betyder mycket i relationen med våra kunder.

Daniel lyfter fram Ahlsells strävan att vara en relevant partner. En partner som kan El, men även erbjuder allt det andra som varje El-kund behöver i sin vardag.

– Vi har haft en fantastisk utveckling inom El som vi uppnått genom att kombinera vår förmåga att vara specialister inom El med övriga produktområden som är relevanta för våra kunder. Dessutom har vi en välfylld tjänsteportfölj som hela tiden utvecklas för att addera ytterligare värde för våra kunder.

Osäkerhet i omvärlden påverkar utvecklingen

Daniel ser en fortsatt stark utveckling i marknaden där det finns en god underliggande efterfrågan. Den kan dock komma att påverkas negativt av brist på produkter, stigande priser och en osäkerhet i vår omvärld.

– Vi har en utmanande situation när det kommer till vissa typer av produkter där tillgången är begränsad. Dessutom har vi sett kraftiga prisuppgångar på råvaror det senaste året som påverkat pris till kund. I den situation vi befinner oss är det extra viktigt att ha en nära dialog med såväl kund som leverantör för att planera och säkerställa material i hela kedjan.

Om man ska se någonting positivt med det som händer i vår omvärld så öppnar situationen upp för utveckling, förändring och innovation. Daniel menar att det bland annat kommer driva på utvecklingen av innovativa produkter som hjälper oss att spara och energieffektivisera.

Teknikutvecklingen bidrar till en mer hållbar vardag

Vi på Ahlsell strävar efter att vara en hållbar partner och arbetar kontinuerligt för att förbättra klimatavtrycket. Här är exempelvis frakterna till och från oss på Ahlsell centrala där produktbredden möjliggör en effektivare och mer hållbar logistik för kunderna. Ny teknik spelar också en viktig roll för omställningen till ett hållbart samhälle. Det är tydligt att det är här som den tekniska innovationskraften finns och de mest spännande lösningarna utvecklas.

– För oss på Ahlsell är hållbarhet en fråga om framtiden och att både skapa förutsättningar för att lösa samhällsutmaningar och en möjlighet att lämna över en bättre värld till kommande generationer. Det känns bra att vi, tillsammans med våra kunder och leverantörer, kan vi bidra till att ännu fler får ta del av teknikutvecklingen och på så sätt skapa en mer hållbar vardag.

 

Mer om hur vi kan hjälpa till med ellösningar

EL

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript