Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Snabba leveranser är en styrka hos Vent Group Nordic

2022-06-02

Utöver väldigt brett sortiment och välfungerande logistik så är möjligheten att få leveranser samma dag något som verkligen öppnar upp för ytterligare samarbeten. Det menar Martin Andersson, projektledare hos Ventab, som uppskattar att Vent Group Nordic blivit en del av oss på Ahlsell.

Ventab är ett större företag inom ventilation med närmare 100 medarbetare. Många kunder återfinns inom byggentreprenad och byggindustrin. Bland några av deras projekt kan nämnas Liseberg Grand Curiosa Hotel samt Natrium på Medicinareberget i Göteborg. Ventab har samarbetat med oss på Ahlsell i över 20 års tid.

– Ahlsell har ett stort sortiment och en väldigt bra service. Vi kan beställa allt från material, arbetskläder och skrivarpapper för att få det levererat redan nästa dag, säger Martin Andersson, projektledare hos Ventab.

Stort sortiment och leverans samma dag

För Martin och hans kollegor har sammanslagningen med Vent Group Nordic inneburit att de även kan vända sig till oss på Ahlsell när det gäller snabba jobb.

– Jag jobbar mycket med en av våra kunder som är en stor biltillverkare. Många gånger dyker det upp saker som vi måste lösa på studs, och då räcker det inte med leverans nästa dag. När nu filialen i Mölndal finns tillgänglig kan vi få hjälp inom några timmar med leveranser just-in-time, vilket verkligen öppnar möjligheten för ännu fler samarbeten.

Martin ser också en fördel i att det snabbtillgängliga sortimentet blivit bredare. Eftersom ventilationsmaterial tar stor plats har utbudet i Ahlsellbutikerna inte varit det största. När nu lagret i Mölndal finns tycker Martin att det är ett riktigt bra sortiment på hyllan.

Uppskattat med personlig service

Till vissa större projekt har Martin även beställt projektpackning där allt material kommer uppmärkt och förpackat enligt önskemål. Det innebär att leveransen kommer samlad och logistiken förenklas då allt som ska till samma plats på bygget är sampackat.

– Det blir ordning och reda, något som verkligen underlättar i pågående projekt. Framöver kommer vi även titta på möjligheten att använda den hub som Ahlsell ska erbjuda, där vi kan mellanlagra material och få hjälp med mottagandet av varor och ompackning. I den omvärld som råder så finns det mycket osäkerhet och en sådan lösning skapar trygghet för oss och hjälper oss att hålla tidsplanen för våra kunder.

Ytterligare en anledning till att Ventab väljer att samarbeta med oss på Ahlsell, utöver leveranssäkerheten och det stora utbudet, är den personliga servicen.

– Vi får alltid bra hjälp och dyker det upp problem så hittar Ahlsell en lösning. Det betyder mycket för oss, säger Martin.

Filialen i Mölndal ett välkommet tillskott

Även för oss på Ahlsell har sammanslagningen med Vent Group Nordic inneburit positiva förändringar.

– Tidigare hade vi inte samma utbud av komponenter inom ventilation att erbjuda med dagsleverans, som vi nu har. Vent Group Nordics filial i Mölndal är därför ett välkommet tillskott där vi dessutom kan erbjuda utkörning till våra kunder direkt med vår egen bil, säger Anders Karlsson, utesäljare hos Ahlsell.

Även om det är en styrka att kunna erbjuda sina kunder ett så pass brett sortiment som vi har, så innebär det också att kunderna kommer från väldigt många olika yrkeskategorier.

– Genom Vent Group Nordic har vi fått möjligheten att fokusera på och möta kunder som jobbar i ventilationsbranschen, vilket känns jätteroligt. Vi har anordnat en del event i Mölndal och då fått chansen att träffas över en hamburgare eller två. Det känns väldigt trevligt och uppskattat även från vår sida, säger Anders.

Ventilation

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript