Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Vi levererar isoleringsmaterial till Kirunas nya landmärke

2020-11-30

Kirunas nya centrumkärna får snart ett spektakulärt tillskott i form av ett nytt hotell. Bilfinger ansvarar för rörisoleringen i det nya hotellet och vi på Ahlsell står för de långväga leveranserna av material till det spännande stadsbyggnadsprojektet norr om Polcirkeln.

I Kiruna genomförs just nu en stadsomvandling där en ny stadskärna byggs upp cirka tre kilometer från nuvarande centrum. Bakgrunden är att järnmalmsbrytning, som är basen i Kirunas näringsliv, behöver ske på områden som skulle skada den befintliga stadskärnan. 
 
I den nya stadskärnan uppför Skanska ett nytt, spektakulärt hotell som kommer att ägas av LKAB och drivas av Scandic. Hotellet kommer att innehålla 231 rum, konferensutrymmen, restaurang med bankettsal, gym, relax och en skybar högst upp. Arkitekturen är inspirerad av Kebnekaise och byggnaden får både en mjuk och en taggig sida, precis som Sveriges högsta berg. 

Begränsat utrymme kräver välfungerande logistik

Bilfinger har fem medarbetare på plats som ansvarar för rörisoleringen i det nya hotellet. I dagsläget utgår man från Umeå, men är just nu i full färd med att starta upp ett kontor i Kiruna. Syftet är att skapa en lokal förankring där stadsflytten i kombination med gruvindustrin öppnar upp för nya uppdrag inom isolering, tunnplåtslageri och brandtätning. 
 
Utmaningen i just det här projektet är att man arbetar med skrymmande produkter, samtidigt som lagringsmöjligheterna på byggplatsen är högst begränsade. Det gör att Bilfinger är beroende av en välfungerande logistik där leveranserna kommer i takt med att materialet ska monteras. 
 
- Det är fler aktörer som kan leverera samma typ av material som vi använder i Kiruna. Att vi väljer Ahlsell beror mest på att vi kan lita på att deras logistik fungerar, men också på att vi har ett mycket bra samarbete med deras säljare som är kompetent, lösningsorienterad och flexibel, säger Jimmie Waardahl, avdelningschef Isolering på Bilfinger.

Genomtänkta leveranser sparar körsträcka, kostnader och miljö

Bilfinger köper främst isolering, rörskålar och fästmaterial där majoriteten av leveranserna kommer direkt från Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg. 
 
- En av våra styrkor är att vi har ett nära samarbete med våra leverantörer där vi hjälps åt för att hitta optimala lösningar för våra kunder, både när det gäller produkter och leveranser, säger Ulrik Boström, försäljningschef division Klimat på Ahlsell.
 
Ulrik märker att miljö och hållbarhet blir en allt viktigare del i diskussionen med kunderna som uppskattar att Ahlsell lastar varje lastbil effektivt för att spara körsträcka, kostnader och miljö. 
 
- Det är förstås extra viktigt i det här fallet, när det handlar om leveranser till ett stort projekt på en ort som ligger lite avsides. 
 
Det nya hotellet ska stå klart vid årsskiftet 2021/2022 och blir med sina 13 våningar Kirunas högsta byggnad med milsvid utsikt över fjällmassivet.
Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.