Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Snygg och säker brandisolering från ROCKWOOL

2020-06-04

Att just ventilationskanaler kan störa helhetsintrycket av en byggnad är någonting som ROCKWOOL hade i åtanke vid produktutvecklingen av CONLIT Black. Resultatet är en både snygg och säker brandisolering som både montörer och arkitekter gläds lite extra åt.

Isolering är en oerhört viktig del i arbetet med att skapa trygghet och säkerhet i en byggnad, även om den inte syns. Valet av rätt isoleringsmaterial är därför av högsta vikt. ROCKWOOL isolering är tillverkad av sten, och sten brinner inte. ROCKWOOL isolering är brandsäker och klarar temperaturer över 1000 °C.

Från och med 1 januari 2020 ska samtliga typgodkännanden när det gäller brandisolering för ventilationskanaler vara testade enligt den harmoniserade europeiska standarden EN 1366-1. För att uppfylla de nya kraven har ROCKWOOL lanserat en förbättrad version av sin välkända brandisolering CONLIT där även det estetiska uttrycket ägnats lite extra omtanke.

CONLIT Black produkterna har ett svart ytskikt med en tillhörande svart tejp, som gör att ventilationskanalerna smälter in med innertaket och ger ett mer diskret intryck.

- Självklart är brandskyddet det viktigaste vid brandisolering, men eftersom ventilationskanalerna är synliga i många moderna byggnader så är det förstås en fördel om de även är estetiskt tilltalande, säger Tomas Larsson KAM Teknisk isolering på ROCKWOOL.

Mindre vikt och mer per rulle

Produkterna CONLIT Fire Mat och Fire Board har dokumenterats enligt brandklass EI 30 till EI 120 och ingår i ett komplett system brandisolering för runda och rektangulära ventilationskanaler. Förutom uppdaterad design finns andra viktiga förbättringar. Ett exempel är vikten där CONLIT-produkterna väger upp till 10 % mindre jämfört med befintligt sortiment. Dessutom är materialökningen per rulle mellan 10–12 %.

- För montörerna är det här förstås väldigt positivt då det effektiviserar deras arbete betydligt och dessutom gör det mer ergonomiskt, säger Tomas Larsson.

Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.