Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Samlokalisering breddar Viacon VA:s erbjudande

2019-10-09

Det har hunnit gå två år sedan Ahlsell förvärvade VA-rörelsen Viacon VA. Ett förvärv som tillfört värdefull kompetens och stärkt satsningen mot kundsegment inom bygg och infrastruktur. Nu har en process påbörjats för att samlokalisera några av Viacon VA:s lokala lager med Ahlsells butiker. Allt för att bredda erbjudandet till kunderna.

Viacon VA är en specialiserad distributör som erbjuder VA-produkter såsom rör, rördelar, pumpar, brunnar, betäckningar, ventiler, kopplingar med mera samt geotekniska produkter för användning i såväl små som stora anläggningsprojekt. Efter förvärvet hösten 2017 är Viacon VA i dag fullt integrerat i Ahlsells affärssystem och finns representerat med lokala lager i Kungälv, Gävle, Märsta, Lidköping, Halmstad/Getinge och Eslöv. Det största lagret ligger i Kungälv och omfattar 9 500 kvadratmeter utomhus och 1 200 kvadratmeter inomhus.

- Många väljer att själva hämta på våra lager, men vi levererar också ut till våra kunder med egna bilar. Sortimentet kan skilja sig mellan våra olika lager, beroende på hur efterfrågan ser ut lokalt, berättar Mikael Blom som är försäljningschef på Viacon VA.

Större sortiment

Den största förändringen sedan Ahlsell tog över verksamheten är att Viacon VA nu har ett betydligt mycket större sortiment som de kan leverera snabbare än tidigare.

Fokus ligger fortsatt på produkter inom VA-området, men målet är att bli en helhetsleverantör till kunderna och kunna erbjuda dem allt som de behöver i sitt arbete, exempelvis el-, VVS-produkter, skyddsutrustning, förbrukningsmaterial och handverktyg.

Det bästa av två världar

På några orter väljer man nu att samlokalisera verksamheten med Ahlsells butiker. Inledningsvis i Lidköping där Viacon VA flyttar in vägg i vägg med Ahlsells butik. Samma sak planeras för det lokala lagret i Gävle och man tittar även på möjligheten till samlokalisering i Halmstad.

I Kungälv har Viacon VA valt att bygga ut sin butiksdel med verktyg och förnödenheter anpassade för branschen. Målet är att det nya sortimentet ska finnas på plats under senhösten.

- Jag brukar säga att vi erbjuder det bästa av två världar. Vi har starka lokala lager och det som inte finns där kan vi få hem snabbt från Hallsberg. Dessutom kan vi hjälpa våra kunder med produkter från andra segment och leverera dessa dagen efter beställning, avslutar Mikael Blom.

VA

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.