Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Grönt budskap i Ahlsells monter på den årliga KVP-dagen

2023-12-14

En heldag fylld med inspiration och kunskap. Så kan man sammanfatta årets upplaga av KVP-dagen som hölls på Kistamässan norr om Stockholm den 16 november. Syftet med dagen är att främja kyl- och värmepumpbranschens tillväxt och utveckling genom kunskapsutbyte, nätverkande och affärer. Ahlsell deltog som en av de 49 utställarna och vi var även representerade i dagens panelsamtal om övergången till naturliga köldmedier.

Den årliga Kyl & Värmepumpdagen är en uppskattad och viktig mötesplats för branschen. Med ett rekordstort antal besökare och utställare bjöd dagen på både seminarier och en mässa som fungerar både som kontaktyta mellan utställare och besökare där Ahlsells gröna monter var ett populärt tillhåll. Seminarierna berörde aktuella ämnen som bland annat f-gasförordningen, p-fasbegränsningen och övergången till naturliga köldmedier.

 

Hållbara lösningar för kyla och värme

För Ahlsell låg fokus på mässdelen som är en del som växer för varje år. I år var montern fylld med nyheter som gick i linje med årets tema ”Hållbara lösningar för kyla och värme”.

– Vi tryckte extra mycket på produkter med naturliga köldmedier, till exempel de nya CO2-aggregaten från Area Cooling Solutions och propanchillers från Euroklimat. Vi visade även Hitachi YUTAMPO Multi R32, den första luft/luftvärmepumpen på marknaden som erbjuder uppvärmning/luftkonditionering med flera innedelar OCH tappvarm-vatten med hjälp av endast en enda utomhusenhet, berättar Håkan Lindkvist, marknadschef Kyl på Ahlsell.

Besökarna fick också titta närmare på en ny golvstående luftkonditionering från Innova T-Breeze med rejäl effekt och serviceutrustning speciellt framtagen för arbete i system med naturliga köldmedier.

 

1 100 intresserade besökare i Ahlsells gröna monter

Ahlsells hållbarhetstema genomsyrade hela den 42 kvadratmeter stora montern. Här bjöds modiga besökare på rostade syrsor med olika smaksättning. De fick även med sig en planta som med lite omsorg växer till sig till en stor masurbjörk.

Under eftermiddagen deltog Roger Wranér, teknisk chef på Ahlsell i ett panelsamtal om övergången till naturliga köldmedier med representanter från leverantörs, installatörs- och beställarledet.

– Vi har tidigare ställt ut på Nordbygg, men känner att vi inte riktigt har nått ut till våra kylkunder. Satsningen på KVP-dagen var därför helt rätt och med cirka 1 100 genuint intresserade besökare på mässan och i vår snygga monter blev det en otroligt lyckad dag, avslutar Håkan Lindkvist.

 

Läs mer om kylapplikationer här.

Kyl Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript