Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Flexibel isolering för cirkulära ytor

2024-06-04

Isoleringsmattan Power-teK CM 620 ALU från Knauf Insulation kombinerar flexibilitet och hållbarhet och är det perfekta valet för isolering av cirkulära ytor som ackumulatortankar och rörledningar. Det biobaserade och förnybara bindemedlet ECOSE® Technology gör mattan till ett hållbart val, utan kemikalier som påverkar inomhusluften.

Power-teK CM 620 ALU från vår leverantör Knauf Insulation är tillverkad av en mineralullsskiva med en specialdesignad fiberorientering och ett ytskikt av glasfiberförstärkt ALU-folie på ena sidan. Isoleringsmattan är framställd med ECOSE® Technology som är Knauf Insulations hållbara och biobaserade bindemedel som används i företagets glas- och stenullsprodukter. Bindemedlet ersätter kemikalier som fenol och formaldehyd och har ingen negativ inverkan på inomhusluften. Produkterna är dessutom mjuka och enklare att hantera jämfört med de som tillverkas med bindemedel av traditionell typ.

Flexibla och robusta

Power-teK CM 620 ALU passar särskilt bra för värme-, brand- och ljudisolering av cirkulära ytor såsom ackumulatortankar, kärl och rörledningar. Mattorna är flexibla vid installation och samtidigt robusta med god tryckmotståndskraft från yttre påverkan. De lämpar sig för installation på ytor och rör (>DN 300 / 324 mm) och ger ett mycket gott resultat med släta ytor. Den termiska konduktiviteten (λ-värdet) är 0,043 vid +50°C och densiteten 70 kg/ m³. Vid efterfrågan på 100 kg/ m³ densitet finns även produkten Power-teK CM 660 ALU som Knauf Insulation tagit fram för att täcka även det kravet.

CM 620 ALU är en produkt som Knauf Insulation lanserade i början av 2023. Det som är fördelen och det unika med mattan är att man inte behöver förutbestämma designen utan den passar till många olika diametrar och storlekar på ytor som ska isoleras.

– Dessutom kan montaget göras utan underkonstruktioner, vilket ger ett snabbare montage samt en bättre totallösning för slutkunden då man undviker köld, och värmebryggor. Flexibiliteten som mattan ger är den stora vinningen och att den passar till många olika diametrar och storlekar på ytor, säger David Börjesson, försäljningschef på Knauf Insulation.

 

Enkel att forma direkt på cirkulära ytor

I Köpmanholmen, strax utanför Örnsköldsvik bygger det svenska greentech-bolaget Cinis Fertilizer en ny anläggning för tillverkning av hållbart mineralgödsel av restprodukter från batteritillverkning och massaindustrin. Isoleringsföretaget Thermion är en av underleverantörerna i projektet och köper majoriteten av sitt materialet från Ahlsell, där även isoleringsmattan CM 620 ALU ingår.

– Vi uppskattar att mattan är flexibel och anpassningsbar och inte behöver någon underkonstruktion. Den är enkel att forma direkt på cirkulära ytor och samma matta kan användas för alla diametrar vilket underlättar logistiken. Det vanliga är att den här typen av isolering har en densitet på 100 kg/m3. När det inte är ett krav så är det både en ekonomisk och miljömässig vinst att kunna gå ner på 70 kg/m3 vilket är densiteten för CM 620 ALU, säger Peter Ericsson, försäljningschef på Thermion.

Thermions uppdrag i Cinis nya gödselanläggning omfattar värme- och kondensisolering av utrustning, rör och kanaler och arbetet ska vara färdigställt till sommaren 2024.

Isolering Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript