Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Effekter och åtgärder med anledning av Coronaviruset, COVID-19

2020-03-19

Ahlsell bevakar löpande hur coronaviruset, covid-19, påverkar oss och vår omvärld. Vi följer myndigheternas råd och riktlinjer och genomför riskanalyser för att på bästa sätt bedöma och ha beredskap för hur situationen kan påverka oss.

Medarbetare

Vår högsta prioritet är att trygga våra medarbetares hälsa och säkerhet. För att minimera risken för smitta och smittspridning har vi infört olika koncerngemensamma åtgärder såsom reserestriktioner, regler för karantän, information om hygienfaktorer som minskar risk för smitta och styrt om mot digitala istället för fysiska möten. Då vår verksamhet är internationell och efterlever nationella myndighetsrekommendationer och regeringsbeslut varierar vidtagna åtgärder per land.

Kunder

Ahlsell har kunder i flera länder. Hittills har det inte varit någon märkbar effekt på inkommande order. I vår pågående dialog med kunderna finner vi att våra kunder fortfarande upplever begränsad påverkan av Coronaviruset.

Vi har starkt fokus på vårt kundlöfte och upprätthåller vår prioritet att föra en nära dialog med kunderna. Våra kundmöten har alltid hög prioritet och fortsätter, om än till större andel digitalt. Våra butiker är per idag i drift enligt ordinarie öppettider och våra webbshoppar är som vanligt öppna dygnet runt.

Leverantörer

Med anledning av att Coronaviruset numer är globalt bevakar och analyserar vi hela leveranskedjan. För närvarande analyserar vi effekterna på våra största leverantörer världen över. Ett särskilt fokus ligger på leverantörer i Italien och andra geografiska områden som är hårt drabbade av Coronaviruset.

Produktområden med känd brist på leverans och/eller exportbegränsningar, såsom personliga säkerhetsskydd, har särskilt analyserats. Leveranssituationen är fortfarande generellt bra, bortsett från produktsegmenten handdesinfektion och ansiktsmasker. Vi har även stopp i produktion och leveranser från vissa leverantörer i Italien.

För att hantera risken för negativa effekter på produkttillgänglighet har Ahlsell sedan februari 2020 haft daglig dialog med vårt kinesiska inköpskontor som i sin tur löpande har en nära dialog med våra kinesiska leverantörer. Förebyggande affärsmässiga åtgärder och att Coronavirusets smittspridning minskat i Kina innebär att vi nu kan förvänta oss full kapacitet i öppna fabriker gradvis under en kommande period, förutsatt att inte smittspridningen tilltar igen. Vi har för närvarande nästan normala mängder av produkter på väg till Ahlsell i Norden.

En något minskad tillgänglighet på våra centrallager kan eventuellt förväntas framåt slutet av april och i början av maj givet ökad efterfrågan på och kontroller av transporter. Det kan få en marginell påverkan på leveranser till våra kunder och tillgänglighet i butiker.

Verksamheten vid våra logistikcenter i Hallsberg, Gardermoen och Hyvinge är av stor betydelse för leveransförmågan. De omfattas därför av särskilda försiktighetsåtgärder med anledning av Coronaviruset. Exempel på detta är att de inte tar emot besök, har ändrade rutiner vid mottagning av varor och separerade utrymmen för hygien.

Som läget är just nu ser vi inga större försämringar i vår tillgänglighet och eventuellt tillkommande utmaningar som kan påverka våra kunder och butiker beräknas uppstå först om någon månad.

Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.