Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Smidig bevattning med Ironside

Under varma dagar behöver trädgårdar, planteringar och gräsmattor hjälp att hålla sig grönskande. Under torra perioder är det därför extra viktigt att vattna. Kom ihåg att det är bättre att vattna mycket och sällan än lite och ofta. Oavsett om du är ute efter en vattenslang eller andra produkter inom bevattning hittar du dem hos oss på Ahlsell.

Vi har ett stort sortiment av produkter för park- och trädgårdsskötsel, bland annat bevattning. Oavsett om du är ute efter en enkel vattenslang, en effektiv vattenspridare eller ett funktionellt munstycke för att få bukt på torkan finns det prisvärda alternativ från Ironside Garden.

Du hittar såklart vattenspridare, vattenslang och tillbehör inom bevattning i internetbutiken. Många av våra butiker har dessutom Ironside Garden i sitt standardsortiment under säsong.

 

Kolla upp förbud mot bevattning

Under varma och torra somrar råder bevattningsförbud i vissa kommuner för att säkerställa vattentillgången. Kolla upp innan du sätter igång att vattna.

4 tips för när det är dags att vattna

1. Vattna på kvällen

För att få grönskande växtligen är det viktigt att vattnet når rötterna som sedan fördelar vattnet till växten. Vattnar du mitt på dagen när solen står på kommer det mesta av vattnet dunsta bort istället för att ge näring åt växterna.

2. Använd rätt utrustning

Olika utrustning behövs beroende på vad du ska vattna. Sprinklerpistolen har alla de funktioner du behöver för att vattna trädgården varsamt, utan att skada varken blommor eller blad. Strålpistolen är speciellt lämpad för rengöringsarbeten och har en låsfunktion för mindre anstängning vid längre tidsbruk. Vattenspridaren är bra när det är stora ytor som ska vattnas och som behöver en jämn fördelning av vatten. Koppla vattenspridaren till en vattenslang och låt spridaren göra bevattningen åt dig.

3. Använd rätt tryck.

Vattning måste få lov att ta tid - vattna hellre med lågt tryck under en längre stund än att stressa fram fort med högt tryck. Då hinner jorden ta till sig vattenmängden istället för att vattnet rinner iväg ur jorden och tar med sig viktiga näringsämnen.

4. Kolla upp förbud mot bevattning.

Under varma och torra somrar råder bevattningsförbud i vissa kommuner för att säkerställa vattentillgången. Kolla upp innan du sätter igång att vattna.


Mer för dig som jobbar med trädgård & grönytor

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript