Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Rekordverken väljer tryckluftsverktyg från Ironside

2021-04-23

På Rekordverken i västgötska Öttum är det hårt slitage på slipmaskinerna som används i arbetet med att ta fram halmhack- och agnspridarlösningar för skördetröskor. Därför uppskattar man tryckluftsverktygen från Ironside som klarar tuffa tag, samtidigt som de är väldigt prisvärda.

Företaget har sedan länge ett nära samarbete med oss på Ahlsell som bland annat förser verksamheten med personligt skydd och förbrukningsartiklar, men också flera av de verktyg och maskiner som används i verkstaden. För att säkerställa att man alltid har rätt artiklar nära tillhands har vår utesäljare Robert Gärdefors även satt upp ett manuellt driftförråd som är anpassat efter Rekordverkens behov. Förrådet inventeras regelbundet i samarbete med Annika Oskarsson som är mättekniker och inköpare av förbrukningsmaterial och verktyg på Rekordverken.
 
– Robert tittar förbi några gånger i kvartalet för lagerpåfyllnad. Utöver det hörs vi regelbundet via telefon och mejl om det dyker upp några frågor eller funderingar kring våra inköp, säger Annika Oskarsson.

Ironsides tryckluftsverktyg lever upp till högt ställda krav

När en av slipmaskinerna i verkstaden för något år sedan behövde ersättas med en ny, fick Robert frågan om han skulle kunna erbjuda ett likvärdigt alternativ, och då helst till ett lägre pris än den tidigare maskinen. Rekordverkens professionella svetsare använder de luftdrivna slipmaskinerna för att putsa bort svetsloppor och oxider och skapa en ren och slät yta innan produkterna pulverlackeras. 
 
Eftersom Ironside nyligen lanserat en ny serie med luftdrivna högkvalitativa verktyg lät Robert svetsarna på Rekordverken prova några av dem. Maskinerna lever upp till de högt ställda kraven som ställs i modern verkstadsproduktion både när det gäller effektivitet och livslängd, men också kring ergonomiska aspekter som vikt, vibrationer och ljudnivå.
 
– Det är hårt slitage på maskinerna som används i verkstaden vilket gör att de behöver bytas ut med jämna mellanrum. Därför uppskattar vi att Ironsides maskiner klarar tuffa tag samtidigt som de är väldigt prisvärda. Det blev tummen upp på en gång och vi köpte både en lång och en kort rak slipmaskin på stående fot. Kort därefter satsade vi även på den luftdrivna vinklade slipmaskinen, säger Annika Oskarsson.

Smidiga maskiner som är enkla att hantera

En av Rekordverkens trogna medarbetare är Håkan Andersson. Han har arbetat som svetsare i verkstaden sedan 30 år tillbaka. Även om hans huvudsakliga arbetsuppgifter sker med hjälp av en svets, finns även flera av tryckluftsmaskinerna från Ironside vid hans sida.
 
– Slipmaskinerna från Ironside är lätta, smidiga och enkla att hantera. Jag gillar den vinklade slipmaskinen, men kanske speciellt den raka varianten som man kan köra med en hand. Den är effektiv vid slipning, putsning och borstning och avbarkar inte lika mycket som en vinkelslip.
 
Håkan lyfter också den lilla uppladdningsbara pennlampan från Ironside som många av medarbetarna i verkstaden och produktionsteknik har i bröstfickan. Den är ungefär lika stor som en markeringspenna och laddas lätt via en mikro-USB laddkabel.
 
– Rekordverken utmanar mig med nya frågeställningar, samtidigt som de lyssnar och tar till sig mina förslag. Det är roligt att kunna erbjuda rätt verktyg till rätt pris – verktyg som håller vad de lovar och gör skillnad för dem ska arbeta med dem, säger Robert Gärdefors.
 
Rekordverken är ett anrikt företag som har gått från att vara en liten bysmedja till en stor exportindustri. I dag är man marknadsledande inom fabriksmonterade halmhack- och agnspridarlösningar för skördetröskor med kunder över hela Europa och den amerikanska kontinenten. 
 

Läs mer om Ironsides verktygssortiment och vår tjänst Förrådsdrift

Industri Bygg

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript