Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Lyckad första installation av Innovas nya AHU-kit

2021-12-03

Nu har Innovas PAC-serie med prisvärda kyl- och värmesplittar utökats med ett Air Handling Unit kit, AHU. Det är ett effektivt sätt att till exempel tillföra värme eller kyla i ett befintligt ventilationsaggregat. Installations- och serviceföretaget Trisec Energi är nöjd med premiärinstallationen i en av fastighetsbolaget Klöverns kontorslokaler i Norrköping.

Innova är vårt eget varumärke med prisvärda produkter för bra inomhusklimat med energibesparing, hälsa och komfort i fokus. Varumärket har sedan länge erbjudit olika typer av kommersiella lösningar och har nu ökat sitt fokus på produkter för exempelvis butikslokaler, bensinstationer och kontor. Ett exempel är det nya AHU-kittet som erbjuder en värmepumpslösning genom att en Innova PAC-utedel kan anslutas mot ventilationsaggregatet.

Innovas AHU-kit ger ett mervärde för kunden

Installations- och serviceföretaget Trisec Energi i Norrköping är specialiserat inom fastighetsautomation, el, energi, ventilation, värme/kyla och styr & regler. Företaget har ett nära samarbete med Ahlsell och är en multidisciplinär kund. Det innebär att inköpen sker på bred front och omfattar allt från verktyg och reservdelar till större aggregat.

– Vi är mycket nöjda med det tighta samarbete som vi har med Ahlsell och deras lokala kylavdelning här i Norrköping, säger Thomas Lindström som är vd för Trisec Energi och ansvarig för kyldelen.

När Trisecs kund Klövern behövde byta ut en gammal kylmaskin i en av sina kontorsfastigheter, föll valet på en singelsplit från Innova i kombination med det nya AHU-kittet.

– Vi jobbar gärna med Innova eftersom de representerar prisvärda produkter som håller en hög kvalitet. Då vi såg att de kunde erbjuda den här lösningen blev vi nyfikna och ville gärna prova den i installationen hos Klövern. Det fina med utbytet är att vi fick in en ny funktion i form av värme som vi enkelt kunde lägga in från överordnad styr. Det har gett ett mervärde för kunden vilket förstås känns väldigt positivt, fortsätter Thomas Lindström.

En produkt som har framtiden för sig

Installationen hos Klövern gick lätt och smidigt och det nya AHU-kittet har nu ersatt innerdelen hos en klassisk luft/luft värmepump. Några av fördelarna jämfört med separata kyl- och värmebatterier är att AHU-kittet använder sig av förnyelsebar energi/värmepumpsteknik, ger lägre driftkostnader, är lättplacerat och prisvärt.

– Eftersom det här var något av ett pilotprojekt fick vi vänta lite på leveransen av AHU-kittet. I dag finns det hemma på hyllan hos Ahlsell vilket känns tryggt då det här är en produkt som har framtiden för sig. Det är ett välkommet tillskott i Innovafamiljen som vi helt klart kommer att installera fler av, avslutar Thomas Lindström.

När det gäller styrning av Innova PAC erbjuder varumärket en bred portfölj med tillbehör, exempelvis styrning via Modbus och BACnet.

 

För dig som gillade artikeln

Kyl Ventilation

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript