Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Elkoncept ger tummen upp för Ahlsell Office

2020-10-07

Allt fler upptäcker vårt webbaserade affärssystem Ahlsell Office som med sina smarta funktioner förenklar administrationen och hjälper hantverkaren att få bättre koll på sin arbetsdag. – Vi har kört skarpt med Ahlsell Office i två månader. Det är ett prisvärt verktyg som är enkelt att använda och sparar massor av värdefull tid, säger Fredrik Andersson, vd på Elkoncept i Karlstad.

Elkoncept AB i värmländska Karlstad är ett modernt installationsföretag med elektriker och elinstallatörer som har stor erfarenhet av alla typer av elarbeten. Företaget drivs av Fredrik Andersson som startade verksamheten 2012. Elkoncept har sedan vuxit kontinuerligt och i dag har Fredrik sex medarbetare som jobbar både mot företag och privatpersoner. Uppdragen varierar liksom kundernas önskemål och behov. Fokus ligger på att leverera rätt kompetens och smarta lösningar med hjälp av den senaste tekniken. 

Ett order- och tidssystem för den moderna hantverkaren

De flesta som har valt att driva företag i hantverksbranschen gör det för att de brinner för sin affärsidé och vill kunna fokusera på att vara proffs inom sin respektive bransch. Pappersarbete och administration i all ära, men för många är det ett nödvändigt ont som stjäl dyrbar tid och ständigt pockar på uppmärksamhet.
 
- Vi var ute efter ett modernt order- och tidssystem anpassat efter vår verklighet. Det vi hade tidigare höll inte måttet, så när Ahlsells säljare hörde av sig och bjöd in till ett informationsmöte om Ahlsell Office så nappade jag direkt, säger Fredrik Andersson. 

Goda möjligheter att öka intäkterna

Fredrik Andersson menar att den stora fördelen med Ahlsell Office är möjligheten att skapa ordning och reda och att kunna rapportera tid och material vid rätt tillfälle.
 
- Ordern ger oss en överblick över det registrerade materialet och tiden. Görs det returer kan vi enkelt kolla att de också ligger med. Det betyder att ingenting hamnar mellan stolarna vilket i slutändan påverkar intäkterna i positiv riktning, säger Fredrik Andersson.
 
En förutsättning för att Elkoncept skulle kliva på Ahlsell Office var att systemet inte är bundet till inköp enbart från Ahlsell. 
 
- Vi handlar en del från Ahlsell, men även från andra grossister. Därför behöver det digitala flödet med EDI-följesedlar fungera lika bra oavsett varifrån vi gör våra inköp. Vi uppskattar även kopplingen mot internetbutiken liksom den automatiska prisuppdateringen från Ahlsell och andra grossister.

Proffsig support finns alltid nära till hands

Fredrik Andersson och hans medarbetare har kört skarpt med Ahlsell Office i två månader. Det mesta har fungerat bra och när frågor och funderingar dykt upp har supportern alltid funnits nära tillhands.
 
- Supporten är väldigt proffsig. De är lätta att ha att göra med och återkopplar snabbt via mejl eller telefon. Det finns fortfarande många funktioner i Ahlsell Office som vi inte hunnit bekanta oss med. Därför ser jag fram emot det uppföljningsmöte vi ska ha nu i höst och som ger oss möjlighet att återkoppla med våra synpunkter och finslipa rutinerna ytterligare, säger Fredrik Andersson. 
 

Smarta funktioner i Ahlsell Office

• All administration på ett och samma ställe
• EDI-följesedlar automatiskt in på arbetsordern
• Helt integrerat med Ahlsells internetbutik
• Integrerad tidregistrering med automatiskt fakturaunderlag
• Automatisk prisuppdatering från Ahlsell och andra grossister
• Inbyggd egenkontroll och dokumenthantering
• Kopplar ritningar och bilder till arbetsorder
• Automatisk uppdatering och säkerhetskopiering
• Tidplanera order direkt på montörer
• Faktura via mail eller printing
• Möjlighet till bokföringstjänster och lönekörningar
• Ingen installation eller utbildning behövs
• Jobba var du vill – på mobil, platta eller dator
 

Läs mer om tjänsten Ahlsell Office

EL Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.