Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Tipsa dina kunder om det nya energieffektiviseringsstödet

2023-10-11

För att främja energieffektivisering och därmed minska sårbarheten för småhushusägare vid höga energipriser, har regeringen infört nytt och tidsbegränsat energieffektiviseringsstöd som gäller från den 3 juli 2023. Missa inte att tipsa dina kunder om stödet som kommer lägligt för hushållen och kan bidra till att öka din försäljning.

Bidraget vänder sig till alla som äger och bor stadigvarande i ett småhus som värms upp med el eller gas. Om huset omfattas av energieffektiviseringsstödet går det att få upp till 60 000 kronor i bidrag för materialkostnader. Bidraget är fördelat på högst 30 000 kronor för värmesystemsåtgärder, till exempel installation av värmepump och högst 30 000 kronor för klimatskärmsåtgärder, till exempel inköp av material till tilläggsisolering. Bidraget för värmesystemet är prioriterat. Om det bidragsberättigade beloppet för energieffektiviseringen är mindre än 10 000 kronor, betalas inga pengar ut. Eftersom stödet högst får uppgå till 50 procent av materialkostnaden betyder det att du måste utföra åtgärder för minst 20 000 kronor.

 

Ahlsell har produkterna som kvalificerar sig för stödet

Dina kunder som gjort en energieffektivisering efter den 8 november 2022 kan ansöka om stödet retroaktivt. Du kan också tipsa dem om att komplettera sin installation med en värmepumpsberedare om du redan hjälpt dem att installera en luft/luftvärmepump.

– På Ahlsell har vi laddat upp med en mängd smarta lösningar som passar både för hushåll som har vattenburna system och för hushåll med direktverkande el och kvalificerar sig för stödet, säger Magnus Lindqvist, Inköps- & Försäljningschef på Ahlsell Kyl.

Beskrivning av siffrorna i bilden ovan:  1.Utedel  2.Yutampo Tank  3.Vägghängd  4. Golvstående  5.Kanalansluten

 

Magnus nämner till exempel Yutampo+Multi R32 från Hitachi. Det är en unik produkt baserat på multisplitsystem, som ger en energieffektiv lösning för rumsuppvärmning och tappvarmvatten utan att ha ett vattenbaserat uppvärmningssystem. Man kan dessutom få behaglig luftkonditionering under sommarhalvåret.

Systemet finns i flera olika konfigurationer. Utedelen kan kombineras med en eller flera vanliga luftinnerdelar för rumsuppvärming och luftkonditionering eller med en tappvarmvattenberedare på 190 alternativt 270 liter eller en kombination av de olika enheterna. Allt drivet av energieffektiv och förnyelsebar värmepumpsteknik.

– Det här är en beprövad produkt som går i linje med Ahlsells ambition att hjälpa våra kunder att göra hållbara och energieffektiva val, säger Magnus Lindquist.

Det finns en hel del regler kring bidraget och för fullständig information kan du hänvisa dina kunder till Boverkets hemsida, där de också gör sin ansökan. Beviljas stödet betalas det ut av Länsstyrelsen.

 

Bygg EL Fastighet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript