Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Tillsammans på resan mot ett mer hållbart samhälle

2024-03-13

Skånebeslag och Skånebeslag Snickeri ingår sedan våren 2022 i Ahlsell och vårt gemensamma erbjudande inom cirkulärt byggande och renoveringslösningar. – Min förhoppning är att vi ska nå ut med vår unika expertis till Ahlsells kunder, både lokalt och i fler delar av Sverige, säger Joakim Malmsten, nytillträdd vd för de båda verksamheterna i Arlöv.

Cirkularitet är ordet på allas läppar just nu, men för Skånebeslag och Skånebeslag Snickeri är det knappast någonting nytt. De två verksamheterna kompletterar varandra och har lång erfarenhet av att renovera och reparera byggnadsdelar som fönster och dörrar, återskapa möbler och inredningsdetaljer. I det stora lagret av beslag och gångjärn finns allt från fönsterbeslag, vädringsbeslag och expansionsbeslag till unika specialbeslag. Likaså ett brett sortiment av gångjärn till bland annat dörrar, fönster, luckor och garderober. Här finns även möjlighet att ta fram specialbeslag och tillverka nya utifrån gamla förlagor.

 

Ambitionen är att växa och nå ut till fler

I november 2023 tillträdde Joakim Malmsten rollen som vd för Skånebeslag och Skånebeslag Snickeri. Joakim har lång erfarenhet från större organisationer inom byggbranschen och ser sig själv som en brygga mellan Ahlsells stora format och vardagen i de två mindre verksamheterna.

– Både Skånebeslag och Skånebeslag Snickeri kännetecknas av hög kompetens och servicenivå. Snickeridelens korta ledtider och snabba service är nyckeln till framgång. Den faktiska produktionen i snickeriet är väldigt intressant och stärkte mig i beslutet att byta arbetsgivare. Likaså de spännande utvecklingsmöjligheter som jag ser inom vår beslagsdel.

Joakim betonar vikten av att kombinera företagens djupa kunskap med Ahlsells resurser för att utvidga erbjudandet inom hållbarhet och cirkulärt byggande och på så sätt nå ut till ännu fler.

– Jag försöker delta i kundmöten i så stor utsträckning som möjligt för att lära mig mer om branschen och vår verksamhet specifikt. Ambitionen är att växa och på sikt ser jag bland annat en större säljorganisation som möter kunder inte bara lokalt, utan över större delar av Sverige.

 

Lång livslängd ger bra ekonomi på sikt

Att Skånebeslag och Skånebeslag Snickeri ingår i Ahlsellfamiljen öppnar upp för en rad synergier och möjligheter. Men framför allt stärker det erbjudandet till Ahlsells bygg- och fastighetskunder. Allt fler företag inser vikten av hållbarhet och lång livslängd. Man vill helt enkelt inte slänga, utan är många gånger beredd att betala lite mer för en produkt som faktiskt håller och som det dessutom lönar sig att renovera. Det ger en bra ekonomi på sikt och betyder mycket ur ett förvaltningsperspektiv.

– Vi är en verksamhet som sedan länge arbetat med cirkulära processer. Därför känns det bra att vi nu får vara med och förverkliga Ahlsells ambition att bygga ett mer hållbart samhälle.

Fastighet Bygg Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript