Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Thermion fixar logistikutmaning med hjälp av oss

2021-12-03

Mitt i centrala Göteborg, i hörnet av Vasagatan och Hagagatan, uppför Serneke en ny byggnad för Handelshögskolas räkning som ska integreras med Västlänkens nya stationsuppgång Station Haga. Isoleringsföretaget Thermion är en av underentreprenörerna i projektet och köper majoriteten av materialet från oss på Ahlsell. Dessutom får de hjälp med upplägget kring leveranserna som behöver ske enligt Sernekes högt ställda krav.

På bilden ovan: Jon Svensson, chef inom tjänstelogistik, och Lars Caspersen och Laila Gillenfelt, utesäljare respektive säljchef inom Ventilation & Isolering hjälper Isoleringsföretaget Thermion.

Kimmo Kaukonen arbetar som avdelningschef på Thermion som är ett av Sveriges största isoleringsföretag med verksamhet i hela Sverige. Kimmo leder och fördelar arbetet i Göteborgsregionen som sträcker sig ner till Varberg och en bit in i landet. Just nu ansvarar Thermion bland annat för den tekniska isoleringen i byggkoncernen Sernekes uppdrag för Akademiska hus och Handelshögskolan. Här ska en ny byggnad uppföras och integreras med station Haga som är en av Västlänkens nya stationer för pendel- och regionaltåg. Den nya stationen byggs under mark och kommer att ha tre uppgångar varav en i Handelshögskolans nya byggnad. Det är ett omfattande projekt som kommer att pågå under flera år.

Tillgång till material i den takt som det förbrukas ute på byggplatsen

Mycket människor rör sig i området och trafiken är tät. Det är ont om plats, i synnerhet inne på byggarbetsplatsen där det inte finns några lagringsmöjligheter. Därför har Serneke ställt krav på sina underleverantörer att de inte får förvara något material på byggarbetsplatsen.

– Faktum är att Ahlsell var den enda möjliga partnern i det här projektet eftersom de kan ställa upp och hjälpa oss att hantera materielleveranserna enligt Sernekes önskemål. Nu löser Ahlsell det hela med bravur och ger oss tillgång till material i den takt som det förbrukas ute på byggplatsen, säger Kimmo Kaukonen.

Under hösten har Thermions medarbetare varit fullt sysselsatta med isolering av hammarband och stämp till den bärande stålkonstruktionen. Här monteras isolering för att motverka snabba temperaturförändringar som kan påverka stålkonstruktionen. Till den här delen av projektet har Thermion bland annat köpt in närmare 10 000 kvadratmeter värmenätmatta från Rockwool och kringmaterial.

– Vi mellanlagrar materialet hos Ahlsell VA i centrala Göteborg. Det är före detta Fundi som förvärvades av Ahlsell i början av 2019. Anläggningen har ett fantastiskt bra läge helt nära centralstationen. Det gör att vi kan möta våra kunders krav på närhet, de rätta produkterna och snabba och effektiva logistiklösningar, säger Jon Svensson som är chef tjänstelogistik på Ahlsell i region Väst.

Helhetsgrepp kring leveranserna

Till en början levererade Ahlsell till projektet varje morgon, men efter en tid ändrades rutinerna och Ahlsells chaufförer är nu stand-by för att kunna rycka ut med kort varsel. När lastbilen ankommer till projektet är materialet ombord bland annat förberett med sling för en säker, effektiv och snabb lossning med projektets tornkran.

Jon Svensson menar att Bygglogistik, som är en del av Ahlsells erbjudande inom Tjänstelogistik, har blivit något av en förutsättning för att få vara med som materialleverantör i många projekt. Allt fler kunder efterfrågar tjänsten och vill att Ahlsell tar ett helhetsgrepp kring leveranserna.

– I vår tjänst ingår även möjligheten att mellanlagra material som köps in till projektet från andra leverantörer. Vi hjälper sedan kunden med att optimera leveranserna genom att samlasta allt material och leverera det med fordon som är anpassade utifrån projektets förutsättningar. På så sätt kan vi integrera försörjningskedjan med byggets faktiska framdrift, minska antalet transporter och få bort gapet mellan leveranserna och när materialet behövs i produktionen.

 

Fakta: Västlänken

Västlänken är en ny järnvägsförbindelse under centrala Göteborg som ska knyta samman inkommande järnvägslinjer från norr, öster och söder och göra det möjligt att utöka den regionala pendeltågstrafiken. Förbindelsen kommer att bli cirka åtta kilometer lång, varav drygt sex kilometer kommer att gå i tunnel. När Västlänken invigs kommer centrala Göteborg att få två helt nya pendeltågsstationer, Station Haga och Station Korsvägen.

Isolering Tjänster Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript