Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Smidigare med färdigt avtal än egen upphandling

2020-06-04

I mars började det nya ramavtalet för järnhandelsvaror och tekniskt skydd som Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, tecknat med Ahlsell att gälla. Ängelholms kommun är en av flera kommuner i Västsverige som sett fördelarna med avtalet och valt att ansluta sig. - Det är väldigt mycket smidigare för oss med ett färdigt avtal än att göra en egen upphandling, säger Bengt Bertilsson, upphandlare Ängelholms kommun.

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, är en medlems- och arbetsgivarorganisation för landets alla kommuner och regioner. Organisationens uppgift är att på olika sätt stödja och bidra till att utveckla verksamheten. Ahlsell har haft ramavtal med SKR tidigare och efter uppehåll på fyra år började ett nytt avtal att rulla i mars 2020.

– Jag har jobbat mot den kommunala sektorn och vet hur tidskrävande det är att göra egna upphandlingar. Dessutom är det svårt att förhandla fram lika bra villkor som ensam avtalspart. Fördelen med vårt ramavtal med SKR är att allting är förhandlat och klart och att intresserade kommuner bara kan gå in och ansluta sig, säger Patrik Ecklein, utesäljare inom industri på Ahlsell.

Ahlsell har ett brett sortiment, god tillgänglighet och snabba leveranser

Patrik har arbetat aktivt med ramavtalet under hela våren och fått majoriteten av kommunerna i sin region att ansluta sig. En av dessa är Ängelholms kommun i nordvästra Skåne.

– Vi har mycket god erfarenhet av Ahlsell som varit en bra samarbetspartner tidigare. Sortimentet är brett, tillgängligheten god och leveranserna snabba och säkra. För oss är det även en fördel att Ahlsell har en butik i Ängelholm, även om vi i första hand ska göra våra inköp via vårt e-handelssystem, säger Bengt Bertilsson, upphandlare Ängelholms kommun.

Brett produktsortiment anpassat till kommunal verksamhet

Ahlsells ramavtal med SKR omfattar närmare 70 000 artiklar från 20 olika produktgrupper inom området järnhandelsvaror och skyddsutrustning som ligger under Ahlsells industrisegment. Det breda produktsortimentet passar för såväl dagligt underhåll som reparationer och renoveringar. Tanken är att det ska fylla de kommunala verksamheternas behov av exempelvis verktyg, redskap, utrustning och elmaterial till verksamheten.

– Det är förstås väldigt mycket smidigare för oss att ansluta oss till ett färdigt avtal än att göra en egen upphandling, förutsatt att det sortiment som erbjuds är anpassat efter våra behov. I det här fallet såg vi direkt att det var många av de varor vi efterfrågar som fanns nettoprissatta i avtalet, säger Bengt Bertilsson

Från Ahlsells sida är man van vid att på olika sätt arbeta för att sänka kundernas kostnader. Det handlar inte bara om prissättning, utan även om att inte binda kapital i onödigt stora lager.

– Nu kan vi beställa produkter från Ahlsell genom e-handelssystemet för leverans dagen efter och skulle någonting behövas akut går det alltid att lösa det via butiken. Med den tillgängligheten behöver vi bara lagerhålla det allra nödvändigaste, avslutar Bengt Bertilsson.

Industri

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.