Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Smart och smidig lösning för utprovning av nya arbetskläder

2020-11-30

Kan inte du komma till Ahlsell, så kommer Ahlsell till dig. Det är den bärande tanken bakom vår specialinredda buss som i oktober åkt runt i Östhammar för att låta medarbetarna på kommunens förskolor och fritidshem prova ut nya arbetskläder. En enkel och smidig lösning som gav alla möjlighet att hitta rätt kläder i rätt storlek, utan att behöva lämna jobbet.

Östhammars kommun norr om Uppsala är en av landets många kommuner som valt att ansluta sig till ett av de två ramavtal som Sveriges Kommuner och Regioner, SKR tecknat med oss på Ahlsell. Avtalet innebär bland annat att vi på Ahlsell ansvarar för utprovning och leverans av funktionella arbetskläder till medarbetarna på kommunens förskolor och fritidshem.
 
– Våra medarbetare får en uppsättning kläder för utomhusbruk vart fjärde år och nu var det dags att göra en nybeställning. Vanligtvis får de ett grundkit med skalbyxa, skaljacka och en fleecetröja. I år lade vi även till ett vinterkit och ett regnkit där man fått välja ett av dessa tre paket, säger Nathalie Axnér som är samordnare på centrala utbildningsförvaltningen i Östhammars kommun.

En komplett provkollektion av arbetskläder

För att förenkla provnings- och beställningsförfarandet tog Harri Kekkonen, regional KAM, och Hannes Kuling, förrådsansvarig och innesäljare, hjälp av vår specialinredda buss och gav sig ut på turné bland Östhammars kommunala förskolor och fritidshem. Bussen ägs av Ahlsell i region Stockholm och rullar just nu i Uppland vilket passade bra då både Harri och Hannes utgår från Uppsala. Den är uppbyggd som en rullande Ahlsellbutik i miniformat med fokus på personlig skyddsutrustning. Sortimentet skräddarsys utifrån kundens önskemål och den här gången hade man med sig en komplett provkollektion av arbetskläder. Med tanke på den pågående pandemin kompletterades bussen med ett tält som sattes upp utanför. Genom att bara låta ett fåtal komma ut och prova samtidigt kunde man hålla avstånd och minimera risken för smittspridning.
 
– Tanken bakom bussen är att vi vill göra det enkelt och smidigt att prova ut nya arbetskläder. På förskolor och fritidshem är det svårt för medarbetarna att lämna jobbet. Därför behöver provningarna ske på plats hos dem. Alternativet i Östhammars kommun hade varit att skicka en provkollektion till varje enhet, men det hade blivit väldigt mycket skickande fram och tillbaka, säger Harri Kekkonen.

Färre returer ger minskad miljöpåverkan

Det finns fler fördelar med att kunna vara på plats och se till att medarbetarna får rätt storlek från början. Bland annat kan man hålla nere antalet returer vilket i slutändan ger en minskad miljöpåverkan.
 

– Vi är verkligen jättenöjda med upplägget. Att Ahlsell har kommit ut till våra enheter för att hjälpa till med provningarna och skött hela beställningsförfarandet har sparat mycket tid för oss, säger Nathalie Axnér.

I oktober har bussen besökt 20 förskolor och fritidshem på 6 orter i Östhammars kommun och allt som allt har Harri Kekkonen och Hannes Kuling klätt upp cirka 300 medarbetare. Nu åker man vidare mot Norrtälje, Sigtuna och Tierps kommun som också ska få ta del av det klockrena konceptet. 

 

Fakta – Ahlsells ramavtal med SKR

Ahlsells två ramavtal med SKR omfattar närmare 70 000 artiklar från 20 olika produktgrupper. Det ena avser yrkeskläder och skor och det andra järnhandelsvaror inklusive tekniskt skydd. Ahlsells breda produktsortiment passar för såväl dagligt underhåll som reparationer och renoveringar. Tanken är att det ska fylla de kommunala verksamheternas behov av exempelvis verktyg, redskap, utrustning och elmaterial till verksamheten.
 
 

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med arbetskläder och personlig skyddsutrustning

Industri Fastighet Tjänster

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.