Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Samarbete för elektrifiering och automatisering av transport

2021-06-17

Nu ingår vi på Ahlsell ett samarbete med techbolaget Einride för att elektrifiera och automatisera frakt. Det är en viktig del i resan framåt för att minska vår miljöpåverkan. Transporterna drar igång i juni och väntas spara 40 ton koldioxidutsläpp per år.

På bilden ovan: Jonas Hernlund, kommersiell chef på Einride, och Claes Seldeby, vd på Ahlsell.
 
Det initiala avtalet rör Sverige och omfattar rutter från vårt centrallager i Hallsberg.

Innovation och samarbete

– För oss på Einride är det viktigt att arbeta tillsammans med likasinnade bolag, som vågar satsa på ny teknik för att lösa gamla problem. Ahlsell har länge haft ledartröjan i sin bransch och genom innovation och samarbeten introducerat mer hållbara lösningar för byggare. Bolaget är en av Nordens största inköpare av logistik, så vi är extra glada att de nu lägger fokus på transport och stolta över att de valt oss som partner på vägen, säger Jonas Hernlund, kommersiell chef på Einride. 

Elektrisk och autonom frakt

Einride var först i världen med att köra elektrisk, självkörande lastbil på allmän väg i kommersiellt syfte redan 2018. Idag erbjuder bolaget en plattform för elektrisk och autonom frakt och arbetar tillsammans med kunder som Coca Cola, Oatly, Lidl, SKF och Electrolux. 

Målmedvetet arbete för att minska miljöpåverkan

– Hållbarhet är A och O för oss på Ahlsell och vi arbetar målmedvetet för att minska vår miljöpåverkan inom alla aspekter av verksamheten, inte minst transport och logistik. Ahlsell ska vara ledande i branschen och drivande i klimatomställningen. Första steget för oss är att bli helt fossilfria. Samarbetet med Einride är väldigt spännande och en viktig del i resan framåt, både vad det gäller att röra sig mot elektriska, och även så småningom autonoma transporter, säger Claes Seldeby, vd för Ahlsell i Sverige. 
 
 
 

Fakta om Einride

Einride är ett svenskt techbolag som utvecklar och tillhandahåller fraktlösningar med hjälp av elektriska och autonoma fordon, vilket leder övergången till mer hållbara och kostnadseffektiva transporter. Bolaget grundades av Robert Falck, Linnéa Kornehed och Filip Lilja 2016 och var först i världen med att köra elektrisk, självkörande lastbil på allmän väg i kommersiellt syfte. Idag driver Einride den största flottan med elektriska lastbilar i Europa med stora multinationella partners och bolaget satte nyligen hastighetsrekord på Top Gear-banan i Storbritannien.
 

Läs mer om hur vi jobbar med hållbarhet

Hållbarhet Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.