Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Rockwool 800 Multi – En flexibel rörskål för flera dimensioner

2023-12-14

Med sin unika och flexibla design anpassar sig rörskålen Rockwool 800 Multi till flera rördimensioner, vilket effektiviserar installationen och förenklar både transporter och lagerhantering. Comfort Isolering Lund är en av våra kunder som fastnat för rörskålen och använder den flitigt i flera projekt.

Rockwool 800 Multi är en formfast rörskål tillverkad av obrännbar, fukt- och vattenavvisande stenull. Den finns i dimensioner från 12 mm till 48 mm och har en isoleringstjocklek mellan 20 och 60 mm. Rörskålen är belagd med armerad aluminiumfolie som har ett överlapp med självhäftande tejp.

 

Effektivare installation och bättre logistik


Rörskålens användningsområde är främst till värme-, kondens- och brandisolering både inom industri och VVS. Den har en effektiv isolerförmåga och fungerar även vid höga temperaturer. Max servicetemperatur är 250°C och max användningstemperatur vid ytskikt 80°C. Brandklass A2-s1, d0

– Rockwool 800 Multi har snabbt blivit en populär rörskål som våra kunder är mycket nöjda med. Innerkärnan gör att isoleringen sluter tätt, även om rören skiljer i storlek. Den är stabil och sitter bra på röret utan att snurra. Dimensionen 22–28 sitter som exempel lika bra på ett 22 rör som ett 28 millimeters rör, vilket underlättar och snabbar på montaget, säger Timo Sääski, säljare teknisk isolering/ventilation på Ahlsell.

 

Hög och jämn kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris

Comfort Isolering Lund är en av Ahlsells kunder som fastnat för rörskålen Rockwool 800 Multi. Företagets sju montörer använder den flitigt i flera av sina projekt, bland annat vid rörisolering i det 17 000 kvadratmeter stora kontorshuset som NCC just nu uppför för Ikeas räkning i Älmhult.

Vi har verkligen fastnat för Rockwool 800 Multi och använder den i allt från service och underhåll till nybyggnation av bostäder och kontor. Fördelarna är att rörskålen är godkänd för brandgenomföringar och att samma rörskål passar flera dimensioner utan att förlora i prestanda. Dessutom är kvaliteten hög och jämn och priset konkurrenskraftigt, säger Fredrik Arvidsson som driver Comfort Isolering Lund.

Ofta varierar rörens storlek med bara några millimeter och det kan vara svårt att se skillnad på 42 och 48 millimeter. Med Rockwool 800 Multi slipper montören spendera tid på att mäta eftersom rörskålen passar till flera rörstorlekar, även om de sitter i samma system.

Tidigare var vi tvungna att ha med oss många fler olika rörstorlekar. Nu klarar vi oss ofta med Rockwool 800 Multi. Det gör vardagen både enklare och effektivare eftersom vi slipper packa bilarna fulla med mängder av extra material. Samtidigt förenklas lagerhanteringen när vi inte behöver ha flera storlekar liggande, avslutar Fredrik Arvidsson

Nyheter VS Industri Isolering

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript