Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Ny industriell nätmatta bidrar till bättre arbetsmiljö

2021-10-07

Vid ett nyligen genomfört underhållsarbete i ett av E.ON:s pannhus, valde energibolagets underhållsentreprenör ÖPE Isolering en ny lösning från ROCKWOOL Technical Insulation. Allt för att tillgodose E.ON:s strikta regelverk kring utsläpp och högre krav på isoleringens produktegenskaper.

I både Sverige och många andra europeiska länder märks ett ökat fokus på att skapa bra och säkra arbetsmiljöer, vilket innebär att nya och striktare regelverk införs på många platser. Det gäller även E.ON:s kraftvärmeverk i Norrköping där man konsekvent arbetar för att den komplicerade tekniska miljön ska göras så säker som möjligt.

Strikt regelverk kring utsläpp

Vid ett nyligen genomfört underhållsarbete i ett pannhus, valde underhållsentreprenören ÖPE Isolering tillsammans med E.ON att använda sig av den nya industriella nätmattan ProRox WM 962. Det är en ny isolerlösning från ROCKWOOL Technical Insulation som arbetar med isolering för process-, marin- och offshoreindustrin. Bakom valet låg dels E.ON:s strikta regelverk kring utsläpp av isocyanater som innebär allvarliga hälsorisker, dels högre krav på isoleringens produktegenskaper.

– E.ON är en av många aktörer som arbetar för en säker arbetsmiljö samtidigt som de eftersträvar riktigt bra lösningar för teknisk isolering. Även Billerud Korsnäs på Skärblacka pappersbruk har fokus på denna problematik och här har ÖPE Isolering återigen valt att arbeta med ProRox WM 962, säger Finn Svensson, försäljningschef på ROCKWOOL Technical Insulation.

Problematiska rökkomponenter minskar

Den nya nätmattan finns i flera olika varianter och är tillverkad efter en patenterad lösning och baserad på ett nytt innovativt bindemedel som bidrar till ett förbättrat inomhusklimat. Tack vare den nya lösningen kan rökkomponenter som frigörs när anläggningen startas upp eller vid underhåll av utrustningen minska markant, vilket förbättrar arbetsmiljön i pannhuset.

– Vi har ett mycket bra samarbete både med Ahlsell och Rockwool där den stora volymen ligger på just nätmattor. Vid de underhållsarbeten som vi genomfört hos E.ON och Billerud Korsnäs fick vi möjlighet att prova ProRox WM 692 i lite större skala. Slutsatsen är att vi är mycket nöjda med produkten och glada över att utbudet av den här typen av nätmattor ökar, säger Mikael Fingal på ÖPE Isolering.

Isolering Hållbarhet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript