Töm listan

Är du säker på att du vill tömma listan?
Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Med fokus på CO2-kylmaskiner och lösningar för små installationer

2023-12-14

Ahlsell erbjuder ett riktigt brett sortiment av kylmaskiner med CO2 som köldmedia med allt från aggregat med endast ett par kW upp till dem med flera 100 kW kylkapacitet. Det fina med dessa aggregat är de är helt klara för installation och komplett utrustade. Lägg konceptet ”Ready To Install” på minnet!

När vi på Ahlsell lanserade konceptet ”Ready to Install” 2007 blev det snabbt omtyckt av installatörer som nu fick tillgång till en komplett kyl- eller frysanläggning på ett enkelt och smidigt sätt. Sedan dess har konceptet vuxit med fler produkter som ligger rätt i tiden och öppnar upp för nya möjligheter.

– ”Ready To Install” innebär att man enkelt kan beställa ett färdigt paket som är klart för installation och där aggregatet är komplett utrustat. Det gör att vi kan möta våra kunders önskemål på snabba och säkra paketlösningar där både projektering och installation blir enklare, säger Mattias Jansson, produktchef Kyl på Ahlsell.

För de minsta installationerna har vi så kallade ”condensing units” som finns i effekter från någon kW upp till cirka 15 kW. Man kan till och med beställa så att man får aggregat och all kringutrustning i ett paket. Det enda man behöver känna till är önskad kyleffekt.

 

Enkelt och naturligt med aggregat från Area Cooling Solutions

Ahlsell har även fått in ett nytt varumärke för mindre CO2-installationer som heter Area Cooling Solutions. Förutom att aggregaten arbetar med CO2 som köldmedia fokuserar de på enkelheten med att använda naturliga köldmedium. Aggregaten kommer provkörda från fabrik vilket säkerställer att de är fullt fungerande. När det kommer till igångkörning så behöver man bara ställa in sin önskade arbetstemperatur och därefter är aggregatet färdigt att tas i drift. Dessa aggregat finns i flera storlekar från 5 kW upp till 30 kW.

– För att göra det ännu enklare för installatören så kommer aggregaten från Area Cooling Solutions med en uppkoppling till ”molnet”. Det innebär att man alltid kan ha koll på hur aggregatet uppför sig och redan i ett tidigt stadium upptäcka om det är något som behöver justeras, fortsätter Mattias Jansson.

Via kommunikationsprotokollet Modbus går det att koppla in övrig utrustning på övervakningssystemet och därmed få en komplett tjänst med både larmhantering och temperaturloggning på hela sin butik. Och bäst av allt –  möjligheten ingår som standard och kostar ingenting extra!

 

Nytt och prisvärt från Profoid

Den som är ute efter lite större effekter ska titta närmare på aggregaten från Profoid. De är mycket prisvärda och finns i både kyl- och boosterutförande. I vår webbutik finns närmare 50 olika kombinationer med olika effekter upp till drygt 90 kW.

– Aggregaten är utrustade med standardkomponenter från välkända tillverkare såsom Bitzer och Danfoss. De är även utrustade med frekvensomformare på MT kompressorn och tål ett högt stilleståndstryck på 80 bar. Är det bråttom att få fram ett aggregat så kan vi på Ahlsell oftast leverera hela denna serie på cirka 5 veckor efter beställning, avslutar Mattias Jansson.

 

Läs mer om kylapplikationer här.

Kyl Nyheter

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript