Orderrader:
0

Töm inköpslista

Du har 0 orderrader i din inköpslista.
Är du säker på att du vill tömma inköpslistan?

Din inköpslista

Någonting gick fel när priserna hämtades. Försök igen.

Din inköpslista är tom

Kom ihåg att informera om det utökade rökförbudet

2019-10-09

På Ahlsell hittar du skyltarna som hjälper dig att uppfylla de nya lagkraven kring rökning som gäller från och med den 1 juli. Lagen påverkar dig som bedriver verksamhet eller äger lokaler eller utomhusområden som allmänheten har tillträde till. Du är till exempel ansvarig för att sätta upp skyltar som tydligt informerar om rökförbudet som gäller på flera platser i utomhusmiljön och även omfattar e-cigaretter.

Den 1 juli 2019 trädde den nya lagen som förbjuder rökning på allmän plats i kraft. Det innebär att det är förbjudet att röka utomhus vid exempelvis busshållplatser, idrottsplatser, lekplatser och entréer till offentliga lokaler som restauranger, butiker och shoppingcenter. Det är du som disponerar det rökfria området som är ansvarig för att skylta och se till att förbudet upprätthålls.

Här kan du beställa skyltar som informerar om rökförbudet – länk till webshop

Fakta – Här gäller det utökade rökförbudet:

• Utomhusområden i anslutning till kollektiva färdmedel, exempelvis perronger, busshållplatser, taxizoner, biljettområden och gångbanor i anslutning till ett spårområde.

• På uteserveringar utanför exempelvis restauranger och caféer.

• Inom inhägnade platser utomhus som huvudsakligen är avsedda för idrottsutövning, dvs. idrottsanläggningar. Det gäller även om anläggningen används för andra aktiviteter, exempelvis konserter och mässor.

• På lekplatser som allmänheten har tillträde till.

• Vid entréer till lokaler och andra utrymmen som allmänheten har tillträde till, exempelvis entréer till statliga och kommunala myndigheter, mataffärer, restauranger, järnvägsstationer och lokaler för hälso- och sjukvård.

Fastighet

Meddelande från Ahlsell

Javascript är avstängt i din webbläsare. För full funktionalitet rekommenderar vi att du slår på Javascript

Meddelande från Ahlsell

Cookies är inaktiverat. För att sajten ska fungera korrekt måste webbläsaren tillåta cookies.